DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm válaszát. Ami történt, arra nem lehet szavakat találni. A bűnösnek el kell nyernie méltó büntetését, de feltétlenül kívánatos lenne, hogy a közbeszédből a hasonló aljas megnyilvánulások lassan kikopjanak.

Amikor Varju képviselő úr a kormánypártokat és ezzel tulajdonképpen minket is gyermekrontónak nevezett, akkor különféle érzelmek váltakoztak bennem. Először dühös indulat, mert egy piti hazugságról, egy piti csúsztatásról van szó, aztán az értetlenség töltött el, amikor Varju úr logikáját próbáltam magamévá tenni, hogy vajon ezek után, Gréczy Zsolt képviselőtársunk elhíresült fényképeire gondolva nekem is ki kéne térnem Varju úr kézfogása elől.

Végül a sajnálat, a szánakozás lett az úr, hiszen szörnyű dolognak tartom, hogy 2022-ben a baloldalnak már annyi erkölcsi tartása sincs, annyira Gyurcsány Ferenc zsebében van az ellenzék, hogy egy ilyen lehetetlen nyilatkozattól való tisztességes elhatárolódásra sincs már ereje. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage