VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen a képviselőtársaimnak a hozzászólásait, amelyekkel támogatták ezt a törvényjavaslatot.

Két dolgot szeretnék elmondani. Létezik az alapkiképzés rendszere a Magyar Honvédségben, és ez éppen most, júliusban nagyon is időszerű, hiszen augusztus 15-éig lehet jelentkezni arra az önkéntes katonai szolgálatra, amely hat hónap időtartamú, és amelyből két hónap alapkiképzés és négy hónap szakkiképzés, és az önkéntes szolgálatra jelentkező vagy az önkéntes szolgálatot teljesítő újabb 6 hónappal meghosszabbíthatja.

(20.10)

Ez önkéntes, de természetesen fizetség is jár érte, két hónapig a minimálbér, és a szakkiképzés idején a szakmunkás-bérminimum jár ellenszolgáltatásként ezért a szolgálatért. Augusztus 15-éig lehet rá jelentkezni, és várjuk a magyar fiatalok jelentkezését a magyarországi toborzóirodákban.

Még egy gondolat: ma itt a Házban több vitában is elhangzott egy bizonyos titkos ukrajnai látogatás rémképe. Azért rémkép ez, mert hogyan lehetne titkos egy látogatás, amely a Magyar Honvédség Facebookján szerepel, és teljesen nyilvános Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy úr látogatása, amit Ukrajnában tett az ukrán vezérkari főnök meghívására. Tehát semmilyen titkos látogatásról szó nem volt.

Köszönöm szépen a támogatást, és bízom benne, hogy az Országgyűlés támogatni fogja ezt a javaslatunkat. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage