NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Varju képviselő úr az előbb azt mondta, hogy nemrég járt a tüntetőknél és beszélt velük, erre hivatkozott a képviselő úr. (Varju László: Nem csak hivatkoztam, ott voltam!)

Meg azt is mondta a képviselő úr, hogy mi kiket nevezünk adócsalóknak. Mi azokat nevezzük adócsalóknak, akik elkövettek ilyet, például Czeglédy Csabát adócsalónak nevezzük, mert ő egy adóbűnöző. (Derültség az ellenzék soraiban.  Vajda Zoltán: Katás vállalkozó Czeglédy Csaba!  Varju László: Az én ügyvédem!) Az önök kebelbarátja, ügyvédje, jelöltje és az ön személyes jóbarátja egy adócsaló. Egy adócsaló Czeglédy Csaba, elítélt adóbűnöző, tisztelt képviselő úr. Azokat nevezzük annak, akik azok, még ha az önök… (Varju László: Ezt ismételje meg, képviselő úr, még egyszer!) Adóbűnöző Czeglédy Csaba, ítélet van róla (Varju László: Köszönöm szépen.  Az elnök csenget.), kimondott ítélet 2004-ből, korábbról.

A képviselő úr azt is kifogásolta, mondott egy ilyen mondatot, hogy a köztársaság-felfogásukkal nem egyezik az, hogy szeptember 1-jével lép valami hatályba, hogy ilyen közel van az elfogadás és a hatálybalépés. Tudják, 2006. június 10-én Gyurcsány Ferenc… (Vajda Zoltán felnevet.) Képviselő úr, ön is fog szót kapni. Értem, hogy megviselte a hétvégi vereség a tisztelt képviselő urat… (Az elnök megkocogtatja a csengőt.  Vajda Zoltán: Nyertem egy fogadást, Lőrinc!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage