DR. APÁTI ISTVÁN (Mi Hazánk): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Nagyon sajnálom, hogy Illés Boglárka elhagyta az üléstermet, és szellemi párbajt fegyvertelenekkel nem célszerű vívni, de most mégis kénytelen vagyok néhány kemény szót szólni hozzá, ugyanis amit ő az előbb előadott, az hihetetlen politikai felkészületlenségről, ostobaságról és szűklátókörűségről tesz komoly tanúbizonyságot. És azt is szeretném rögzíteni, sajnálom, hogy nincs itt, halálmegvető bátorsággal kifáradt innen, hogy nagyon sok paszulyt és még több spenótot kell neki ahhoz megenni, hogy engem bármikor, bármilyen formában legyőzzön. Nonszensz, amit előadott, ugyanis én vele ellentétben nem papírról szoktam felolvasni a mondandómat, általában fejből beszélek, ezt teszem most is.

Másrészt én mindig sokkal több szavazatot kaptam a választókerületemben, mint amennyit az engem jelölő szervezet vagy párt kapott. Így volt ez mind a négy országgyűlési választáson. Most egy olyan jobboldali ellenzéki párt színeiben indultam, amelynek a helyi listás eredményét 50 százalékos mértékben léptem túl. 2800 szavazatot kapott a Mi Hazánk Mozgalom, én 4200 szavazatot kaptam a választókerületben. 9,15 százalékkal a pártom országos eredményét majdnem kétszeres mértékben sikerült túllépni.

Engem a pártom alkalmasnak tartott arra, hogy indítson a választókerületben; őt még arra sem méltatták, hogy elindítsák. Úgy került be országos listáról az Országgyűlésbe, hogy sehol, egyetlen egyéni körzetben meg nem mérettette magát. Úgyhogy nekem a választókerületi eredményem kapcsán semmi szégyenkeznivalóm nincs. Ráadásul egy olyan párt színeiben vagyok itt már és kezdem a negyedik ciklusomat, amely az elmúlt két hónapban legalább megduplázta a társadalmi támogatottságát, és mára már a Mi Hazánk a legerősebb, legtámogatottabb ellenzéki párt.

Az egyébként külön övön aluli volt, hogy a szexbotrányba keveredett személlyel kapcsolatban is összefüggésbe hozott, vagy azzal is össze mert hasonlítani, de nem haragszom azokra, akik övön alul támadnak, hiszen csak odáig érnek fel, tudják. Ezt külön személyes sértésnek, súlyos személyes sértésnek fogom fel egyébként. Azt a személyt hat politikai párt indította, hat politikai párt állt mögötte; mögöttem Magyarország legfiatalabb pártja állt, és erre egyébként roppant büszke vagyok.

Úgyhogy Illés Boglárka tartozik minimum egy bocsánatkéréssel. Tanulhatna az édesapjától, aki egy kifogástalan úriember és egy tisztességes vállalkozó egyébként, akit személyesen volt szerencsém korábban megismerni. Igazán szégyenteljes és gyalázatos, amit az előbb itt előadott, a törvényjavaslatról pedig egy szót sem szólt. Szélsőséges politikai, szakmai felkészületlenségről tett tanúbizonyságot, úgyhogy javaslom, hogy jó darabig ne engedjék törvényjavaslat vitájának a közelébe, mert negyedfokon szénné égeti a Fidesz-KDNP-t. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage