GELENCSÉR FERENC (Momentum): Köszönöm a szót. Én általában minden felszólalásomat azzal kezdem, hogy tisztelt Ház meg tisztelt házelnök úr, meg tisztelt képviselőtársaim, hát, az az igazság, hogy nem nagyon van mit tisztelni önökben. Nézzenek magukba, itt vagyunk, és egy olyan törvényről fogunk szavazni, ami tönkretesz 400 ezer embert, 400 ezer családot. Egyébként elolvasták, hogy egyáltalán miről fognak szavazni? Ez egy szégyen! Ez az önök szégyene!

Tudják, itt ülnek a nagyon drága öltönyeikben (Kocsis Máté: Magadat! A selyemöltönyödet!), egy dolgot sajnos nem lehet megvásárolni: a pedigrét. Ez az, ami hiányzik önökből nagyon súlyosan!

Önök elvileg egy családbarát kormány, most mégis tönkretesznek magyar családokat. Önök elvileg egy munkaalapú társadalmat akarnak létrehozni, erre elvesznek 400 ezer embertől munkát. (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból.  Az elnök csenget.) Agyrém! Olyan szintű cinizmust produkálnak jelenleg, amire szerintem a magyar történelem során még nem volt példa.

Én elhiszem, hogy önök gyűlölnek minket. Gyűlöljenek, itt vagyok, lehet utálni (Felzúdulás a kormánypárti padsorokban.), de könyörgöm, ne a magyar embereket utálják! Ne 400 ezer magyar vállalkozót és a családjaikat utálják! Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.  Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Azt se tudjuk, ki vagy te!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage