DÖMÖTÖR CSABA (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Végighallgattuk itt a felszólalásaikat, és az az érzés kerülget minket, hogy amit bemutattak, az képmutatás a köbön, mert a kata adónemet ez a kormány vezette be, és amikor a kormány kezdeményezte, a kormánypárti frakciók megszavazták.

Megnéztük a jegyzőkönyveket: ezzel szemben egyetlen baloldali frakció sem támogatta a kata adónemet. (Moraj a kormánypárti padsorokban.) Az MSZP-s képviselők (Zaj. Az elnök csenget.) most felszólaltak. Amikor szavazni kellett róla, az MSZP nem támogatta.

Az LMP-s képviselők felszólaltak. Amikor szavazni kellett róla, nem támogatták.

A jobbikos képviselők kemény szavakkal felszólaltak. Amikor szavazni kellett róla, nem támogatták.

A DK-s képviselők  akkor, ha jól idézem fel, még függetlenként , amikor szavazni kellett róla, nem támogatták. (Dr. Vadai Ágnes: De most támogatjuk! Megváltozott az álláspontunk!)

Akik az elmúlt órákban megnyilvánultak az ügyben, például Karácsony Gergely, Szabó Rebeka, Varju László képviselő úr, Z. Kárpát Dániel képviselő úr, amikor szavazni kellett itt, ebben a Házban, nem támogatták. (Dr. Vadai Ágnes: Most pedig igen!) Képmutatás a köbön!

Magyarország szabad ország. Mindenki elmondhatja a véleményét. Arra kérem önöket, hogy ha azokra hivatkoznak, akik esetleg nem értenek egyet a mostani módosításokkal, akkor menjenek el, és mondják el nekik, hogy ha önökön múlt volna, akkor a kata adózás Magyarországon nem is létezne. Mondják el nekik! (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van!  Taps a kormánypárti padsorokban.) Lenne helyette viszont kétkulcsos jövedelemadó, akár 40 százalékos, lenne helyette viszont megemelt társasági adó, akár 19 százalékos, Karácsony Gergely például ezt javasolta. Lenne helyette globális minimumadó, ami mit jelent? Hogy még annak a meghatározását is kiadnánk a kezeink közül, hogy mekkora legyen az adónem. Ez brutális adóemelést jelentene. Nem pár ezer, nem pár százezer ember számára, hanem minden bérből élő számára és minden magyar vállalkozás számára. (Dr. Vadai Ágnes: Hogyne! Mindenkinek!) Na, milyen jó, hogy nem ezt az utat választottuk! Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage