SEBŐK ÉVA (Momentum): Köszönöm szépen. 2016-ban az, hogy én politikával fogok foglalkozni, abszolút nem volt még az asztalon. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Kit érdekel?) Én ekkor munkaügyesként és bérszámfejtőként dolgoztam. Szeretnék felolvasni 2016 januárjából egy Facebook-bejegyzést, amit akkor írtam. „Az idei évváltással jelentkező apró jogszabályváltozások olyanná változtatják a hónapkezdést, mintha capitoliumi gyerek lennék Snow elnök rezidenciája előtt, és érkeznének az ejtőernyős ajándékcsomagok.” Akiknek nem lenne meg a popkulturális referencia, Az éhezők viadalában bombák érkeztek a gyerekekre az ejtőernyőkből.

2016 óta annyi változott, hogy most már nem évkezdésről és nem januárról beszélünk, hanem 90 napról. 90 nap egy tisztességes szoftveres átálláshoz nem elegendő ezeken a területeken. Egy olyan országban élünk, ahol értelmezhető az, hogy egy könyvvizsgáló, egy könyvelő, egy adótanácsadó éjszakai ügyeletet lát el, hogy figyelje azt, hogy amiről délelőtt Gulyás Gergely beszélt, az éjszaka hogyan fog megjelenni a parlament honlapján.

Én azt mondom, hogy önök azt szokták mondani, hogy fontos a stabilitás, fontos a kiszámíthatóság, ebben igazuk is lenne; a valóság az, hogy önök küldik az ejtőernyőket a Capitolium elé. Köszönöm szépen. (Taps a Momentum soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage