SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Örülök, hogy végre megszólaltak a fideszes képviselők is, még ha csak egy halk morajlással is. Én örülök, ha önöknek nem tetszik az, amikor én felszólalok, mert az azt jelenti, hogy én jól végzem a munkámat (Derültség és közbeszólások a kormánypárti sorokból.  Az elnök csenget.), és azokat képviselem, akiket önök most el akarnak tiporni. 350 ezer ember (Közbeszólások a kormánypárti sorokból, köztük: Nem szavaztad meg!  Az elnök csenget.) sorsát döntik el 24 óra alatt. Ez egymillió embert érinthet összesen, ha a családokat nézzük. Hát, szégyelljék már magukat, hogy önök merik magukat családbarát kormánynak nevezni?! Hát, egy éjszaka alatt kivégzik a megélhetésüket!

És ki a jó fenét érdekel, hogy ki hozta ezt a törvényt, és ki szavazta meg akkor?! (Folyamatos közbekiáltások a kormánypárti és az ellenzéki sorokból.) Most önök törlik el. Erre büszke Dömötör Csaba, erre hahotázik ön, hogy 24 óra alatt elveszik a megélhetését embereknek?! Tegnap azon hahotázott éppen Gulyás Gergely, amikor megkérdeztem, hogy miért kerül ki a tb-támogatottak köréből a felnőttpelenka, és elkezdett hahotázni, hogy ez milyen vicces. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból, köztük: Nem igaz!) Tudják, hogy ki hord felnőttpelenkát? Az idős, demens betegek és a veleszületett rendellenességgel élő, fogyatékossággal élő emberek, akiknek most emiatt, mert önök még az aprópénzt is a legkiszolgáltatottabbaktól szedik be, az a havi 10-15 ezer forint, amit most elvesznek, nekik konkrétan azt jelenti, hogy nem biztos, hogy lesz vacsora a hónap 28-29-30. napján. És most ugyanezt teszik önök családok tízezreivel, százezreivel.

Majd megnézem azt, amikor önök éppen nem az ötcsillagos étteremben szürcsölik a 30 ezer forintos leveseiket, ahogy Rogán Antal tette ezt valamelyik nyáron (Közbeszólások a kormánypárti és az ellenzéki sorokból.), hanem éppen, mondjuk, otthon támad kedvük rendelni egy étteremből, ki fogja azt kivinni? Mert nem lesz ételfutár egyébként e miatt a katatörvény miatt. (Zaj.) És ha mondjuk, ősszel bejön egy újabb pandémia, bejön egy újabb járványhullám, és akkor önök már étterembe biztos, hogy nem tudnak elmenni, akkor önök lesznek a legjobban kikészülve, hogy majd órákat kell várni arra, hogy valaki kiszállítsa maguknak az ételt, mert nem lesz ilyen ember.

Vagy ugyanígy nem lesz ember az egészségügyben. Legalább az Orvosi Kamarára hallgatnának már! Ha tönkretették az egészségügyet, és azok már foglalkoztatásban nem tudnak dolgozni, és így is a 30 százaléka hiányzik az ápolóknak és egészségügyi dolgozóknak, és a maradéknak egy része katázik, akkor most azoktól is elveszik a megélhetést. Önök ezeket az embereket, százezreket most áttolnak a feketegazdaságba vagy a megélhetés nélküli gazdaságba. Pont ráadásul még azt a célt sem érik el, amit akarnak, hogy beszedjék azt, mert amit nyernek a réven, elveszítik a vámon (Közbeszólások a kormánypárti sorokból, köztük: Milyen bölcs!), hogy azok az emberek, akik fizettek adót, inkább átmennek a szürke- meg a feketegazdaságba. Tehát még azt az aprópénzt sem fogják tudni beszedni, amit ezzel akartak. És mindezt 24 óra alatt!

Tudjuk, hogy a Parragh rossz tanácsadó, de most kivételesen jót mondott reggel, hogy „hát, ezt túltoltuk egy kicsit”. Ezen gondolkozzanak el, és még van néhány percük visszavonni ezt az aljas törvényt. Ne tegyenek tönkre egymillió embert ebben az országban! (Közbeszólások a kormánypárti sorokból, köztük: Most már egymillió!) Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage