TORDAI BENCE (Párbeszéd): Köszönöm a szót, elnök úr. Ezekben a nehéz pillanatokban van egy jó hírem, sőt két jó hírem van. A Fidesz-frakciónak van még 17 perc 49 másodperce, a KDNP képviselőcsoportjának pedig 19 perc 38 másodperce arra, hogy kifejtse a véleményét ebben a vitában. Nagyon sok általános jellegű kritika és nagyon sok konkrét probléma felmerült az elmúlt percekben az ellenzéki felszólalásokban. Nagy szeretettel és kíváncsisággal várjuk, hogy valami érdemi reakciót kapjon az a nagyjából egymillió ember, aki érintettként követi a történetet.

Értjük, hogy Dömötör Csaba megpróbálta azzal elütni a dolgot, hogy amikor összecsomagolták mindenféle egyéb vállalhatatlan intézkedéssel a kata bevezetését, akkor ezt az ellenzékiek nem szavazták meg. (Nacsa Lőrinc: Nem igaz, mert kiváló csomag volt!) Igen, nyilván voltak, mint mindig, olyan támogathatatlan mozzanatok a törvényeikben  ebben is , ahogy azt megszoktuk, nehogy véletlenül megszavazhassunk egyszer valami tényleg jó dolgot, ám tényleg jó dologra önök nem képesek. De lépjünk tovább!

Fussanak neki, van összesen majdnem 40 percük. Én kíváncsi vagyok, hogy Semjén Zsolt mit gondol akkor, amikor azt mondja, hogy ez nem az életükről szól, ez csak az adózásukról szól. Kíváncsi vagyok, hogy Nacsa Lőrinc, amikor beóbégat, kommunistázik, meg nem tudom, mit csinál, gyurcsányozik és karácsonyozik, akkor vajon mit gondol a katásokról, az ő lehetőségeikről ősztől. Amikor Soltész Miklós eltorzult fejjel rikoltozik, akkor vajon mi jár a fejében? Tegnap megkapta az eligazítást Orbán Viktortól. Tartottak egy vészfrakcióülést, ahol a főnök megmondta, hogy támadások alatt leszünk, de az ostromlott várban kell a legkeményebben kitartani s a többi.

Mondják el, hogy mégis milyen kiképzést kaptak, milyen felkészítést kaptak, védjék meg az ostromlott várat, próbálják meg észérvekkel! Vagy Láng Zsolt nyugtassa meg a budai polgárokat, a sok budai vállalkozót, akiknek néhány éve még a polgármestere volt. Mondja el nekik  még most sem néz fel a telefonjából, nyilván nagyon szégyelli magát; Láng Zsolt véleményére is kíváncsiak vagyunk mi ott Budán , hogy erről a törvényjavaslatról mit gondol. És úgy általában minden egyéni fideszes képviselőnek szerintem jut 5-10 másodperc, hogy letegye a voksát, a hitét az igen, a nem vagy a tartózkodás szavazat mellett. Kíváncsian várjuk. (Taps a Párbeszéd soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage