SZABÓ TIMEA (Párbeszéd): Tisztelt Képviselőtársaim! Hadd erősítsek rá az előttem szóló Tordai Bence kérésére: önöknek majdnem 40 perc áll még rendelkezésre ahhoz, hogy elmondják a saját választóiknak, hogy miért akarják őket tönkretenni.

Önök nagyon büszkék arra, hogy negyedik kétharmad van, hogy narancssárga lett az ország, önök több mint 80 egyéni körzetet nyertek az országgyűlési választáson. Itt ül 80 olyan fideszes és KDNP-s képviselő, akik a saját körzeteikben képviselik a magyar embereket. Tiszteljék meg őket azzal, várjuk itt a gombnyomásokat, hogy elmagyarázzák, hogy az ő életük hogyan is lesz jobb most a válság alatt, amikor az elmúlt egy évben 40 százalékkal nőtt a kenyér ára, hogyan lesz most az ő életük jobb azáltal, hogy eltörlik a katás adózást. Várjuk, itt van a lehetőségük, szólaljanak fel! A tüntetők is alig várják, hogy meghallgassák, hátha van valami jó érv, ki tudja. Mondják el! Epekedve várja 350 ezer ember és egymillió ember a családokkal együtt, hogy miért lesz ez most jó nekik.

Semjén Zsolttól pedig mint a törvény benyújtójától szeretném megkérdezni azt, hogy ön 2008-ban kiadott egy verseskötetet, egyik versének a címe az, hogy Ámentelenül. Én most felolvasnám ezt a verset: „Jézus, értemvérző Arcod / Rúzsként kenem szét arcomon, / Dicsőséged dicsőségem részeként / Önmagamra aggatom.”  örülök, hogy ön is mondja velem. „Igent mondhatoke Rád / Míg magamra nem mondok nemet? / A talánok közt így tördelem / Én skizofrén életemet.”

Szeretném… (Dr. Semjén Zsolt: Ez volt az első értelmes gondolat!  Derültség és taps a kormánypárti padsorokban.  Az elnök csenget.) Amennyiben ön a skizofrén életét gondolja, hadd kérdezzem meg öntől  ön is nyomhat gombot (Dr. Semjén Zsolt: Dedikálom önnek!) , nem tudom, hogy mire értődött ez a skizofrén élet. De hadd kérdezzem meg, hogy esetleg lehete ahhoz köze, hogy önök azt mondják, hogy családbarát kormány, miközben most tesznek tönkre egymillió embert és több százezer családot. Mit jelent ez a skizofrénia? Azt, hogy mást mondanak, hogy vizet prédikálnak és bort isznak? Most fognak tönkretenni családokat.

Tessék felszólalni ennek a törvénynek a vitáján! Ne hallgassanak! 88 egyéni képviselőjük ül most itt. Tessék választ adni a magyar embereknek! (Taps a Párbeszéd, a Momentum, az MSZP és a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage