KANÁSZ-NAGY MÁTÉ (LMP): Köszönöm szépen a szót. Én szeretnék köszönetet mondani Dömötör Csabának, aki gombnyomással, vagy éppen Nacsa Lőrincnek, aki gombnyomás nélkül adott hangot véleményének. Szerintem tényleg fontos, hogy a fideszes képviselők véleményét is megismerhessük.

Engem megihletett az, amikor a tíz évvel ezelőtti eseményekről beszéltek, akkor én nem ültem még itt, tehát nem nyomtam semmilyen gombot. Ellenben itt volt például Matolcsy György, aki ennek a törvényjavaslatnak az előadója volt, vagy éppen Rogán Antal, aki a Fidesznek a vezérszónoka. Mind a ketten arról beszéltek, hogy azért van nagyon nagy szükség a kisvállalkozók új adójára, mert az a foglalkoztatást erősíti, a munkahelyeket védi, a gazdaságot fehéríti. Rogán Antal például úgy fogalmazott, hogy ez azon kisvállalkozások számára kedvező, akik egyébként a költségek között nagy arányban számolnak el munkaköltséget, tehát komoly foglalkoztatók, és itt kérem képviselőtársaimat, hogy ennek jelentőségét ne becsüljék alá.

Én szeretném megkérdezni, hogy most, tíz év után miért becsülik mégis alá ennek a jelentőségét, és továbbra is várom Tállai államtitkár úr válaszát, hogy a kormányprogram, illetve a választási program mely fejezetében találhattuk meg ezt a módosítási javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage