KOCSIS MÁTÉ (Fidesz): …hangját és az arcát! A másik az, amit szeretnék önöknek mondani, hogy önök megint nem mondanak igazat egy fontos dologban. (Szabó Timea: Na!) A kata és a kiva 2012-ben nem egy salátatörvény volt, elvtársak, az nem egy salátatörvény volt. (Szabó Timea: Elvtársak?!) Az egy önálló benyújtás volt. (Dr. Vadai Ágnes: Mi nem vagyunk elvtársak, frakcióvezető úr! Biztosan nem!) Egy önálló benyújtás volt. A kata és a kiva önálló törvényjavaslat volt, nem egy salátatörvény volt (Tordai Bence közbeszól. – Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Így van!), önök tudatosan nem szavazták meg sem a katát, sem a kivát. Ez egy törvény volt 2012-ben. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Úgy van!  Taps a kormánypártok soraiban.)

Ne óbégassanak, Tordai úr! Ha tévednek, akkor még elnézést kérhetnek, ha tudatosan nem mondtak igazat, az nagyobb baj. Önök teljesen átgondoltan egy önálló, világos törvényjavaslatot utasítottak el, a katára és a kivára vonatkozót. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból.) Még egyszer mondom: ha önökön múlna, nem is lenne ma ilyen vita, hiszen egyáltalán nem lenne kata. (Szabó Timea: Ez nem fog működni most már!  Arató Gergely közbeszól.)

Az utolsó néhány dolog, amit szeretnék mondani önöknek, az az, hogy sok olyan megjegyzést tettek, ami persze vita után kiáltana, de egyáltalán nem tartozik ide, ezeket hívjuk összefoglaló néven csak ide nem illő sértegetéseknek vagy személyeskedésnek, főleg amit az előterjesztővel csinálnak (Közbeszólás az ellenzék soraiból: Szegény!  Dr. Vadai Ágnes közbeszól.), de egy dologra azért hadd reagáljak ebben a logikában! Kunhalmi Ágnes képviselő asszony, kár, hogy nincs itt, azt mondja, hogy… (Kunhalmi Ágnes jelzésére:) Ja, itt van! (Dr. Fónagy János: Illegalitásban.  Közbeszólások.) Azt mondja… (Az elnök csenget.) Kunhalmi képviselő asszony azt mondja, hogy sok szegény ember él a XVIII. kerületben, sok olyan ember, aki erre rászorul. Egyrészt nem világos, hogy ez hogy jön a katához, másrészt pedig ön meg nem ott él. (Kunhalmi Ágnes: És ez hogy jön ide?!) Képviselő asszony, úgy tetszik… (Kunhalmi Ágnes: Mégis megválasztottak!) Úgy tetszik ezt előadni (Az elnök csenget.), minthogyha valami személyes tapasztalat lenne. (Közbeszólások az ellenzék soraiból.) Képviselő asszony, azt kérem öntől, hogy a katáról szóló vitához szóljon hozzá (Dr. Vadai Ágnes: Ez csak személyeskedés most, frakcióvezető úr!), és hagyja ezeket az előterjesztőt és a képviselőtársainkat érintő személyeskedéseket. (Kunhalmi Ágnes: Ők katáznak, a szegény emberek!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage