NACSA LŐRINC, a KDNP képviselőcsoportja részéről: Tökéletes, köszönöm szépen. Államtitkár asszony és képviselőtársam is elmondták már a törvényjavaslat lényegét. Az ENSZ környezetvédelmi programja keretében működik titkárság kezdeményezte a részes felek nyolcadik konferenciáját. Ez elvileg 2021. október 5-9. között lett volna, szintén Budapesten. A mindannyiunk által ismert okok miatt, a koronavírus-világjárvány miatt ez a tavalyi évben elmaradt, a konferencia emiatt 2022. szeptember 26-30. között kerül megrendezésre Budapesten. A helyszín a frissen felújított Hungexpo lesz, amely az elmúlt időszakban már láthatott vendégül világeseményeket, ezáltal a világ vásár-, kiállítás- és konferenciatörténelmébe is beírta magát. Reméljük, hogy a mostani konferenciának is méltó helyszíne lesz a felújított Hungexpo.

A dátum megváltozása miatt a konferencia megrendezéséről szóló megállapodást is módosítani szükséges, ezért gyűltünk ma itt össze ennél a törvényjavaslatnál. Mi, kereszténydemokraták mindig örömmel fogadjuk azt, hogyha szakmai, tudományos vagy nemzetközi konferenciának Magyarország vagy Magyarország fővárosa adhat otthont.

Mi természetesen támogatjuk ezt a törvényjavaslatot. Reméljük, hogy a közeljövőben is minél több sporteseménynek, tudományos eseménynek, nemzetközi konferenciának adhat helyt Budapest, vagy éppen Magyarország egy másik színhelye. Mi ezeket mindig örömmel támogatni fogjuk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage