DR. GURMAI ZITA (MSZP): Még törpölök a miniszteri válaszon. Először is köszönöm szépen, miniszter úr, hogy személyesen jött erről meggyőzni. Én nem egyszer és nem kétszer jártam a helyszínen, és nagyjából látom és tudom, hogy mi történik. Tehát azt tudom mondani, hogy a Fidesznek szerintem nem velem van vitája, hanem a balatonaligai emberekkel és a hatályos törvényekkel. Ez az egyik.

A másik, hogy én azt gondolom, hogy az az önkormányzat mérsékelten vette figyelembe az ott élőknek a véleményét. Ezt én nagyon világosan tudom és látom, és ezt szerintem az önök országgyűlési képviselője is megtette, hiszen számos alkalommal próbált ő maga is egyeztetni a polgármesterrel, de a polgármester láthatóan erre egyáltalán nem volt hajlandó.

A másik, hogy azzal tisztában kell lennünk, hogy egy mai napig érvényes szerződést rúgnak fel. A terület fenntartójaként működő cég ugyanis lassan tíz évvel ezelőtt azzal a feltétellel kaphatta meg felülvizsgálattal ezt a területet, hogy az 540 méteres parti sétányt fenntartja, annak önálló helyrajzi számot biztosít. Eltelt tíz év, és még mindig nincsen helyrajzi szám.

Tehát én továbbra is azt szeretném kérni (Az elnök megkocogtatja a csengőt.), hogy abban az esetben, hogyha az önkormányzat mégsem hallja meg a nép hangját, akkor tegyen érte!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage