GRÉCZY ZSOLT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Szeretném emlékeztetni államtitkár urat, azt mondja, hogy ne riogassunk, hát, szeretném jelezni, hogy Gulyás Gergely azt ígérte egy Kormányinfón, hogy az ilyen ügyekben széles társadalmi egyeztetés lesz, ezt ígérték az Európai Uniónak. Ezt elmondta egy szép, Kormányinfónak nevezett hazugságcunamin, majd két nap múlva egyszer csak megjelent ez a rendelet, hogy 450 ezer ember adózási formáját így nyár közepén, huss, eltörlik, úgy, ahogyan addig volt.

Tehát nem riogatunk, hanem ez történt, 450 ezer ember egyik napról a másikra szembesült azzal, hogy önök kivégezték azt az adórendszert, amely szerint addig léteztek és működtek. És mint jeleztem az első felszólalásomban, önök az evát is kivégezték és a katát is kivégezték, tehát mindenkit és minden olyan rendszert, amikor egyszerűsített módon lehetett volna adózni.

Itt pánik van, káosz van, mert önök tönkretették a magyar költségvetést és tönkretették Magyarországot, és most mindenáron adóbevételre van szükségük. Erről van szó, és ezért tüntetnek az emberek. A választ nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage