GY. NÉMETH ERZSÉBET (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Rossz hírem van államtitkár úrnak, én nem lengyel vagy litván országgyűlési képviselő vagyok, hanem magyar, és sem Bürgüzfalván, sem Abádszalókon, sem sehol nem laknak jól azzal, ha a benzinárstopot alkalmazza a tisztelt kormány. Egyébként erre is volt az ellenzéknek egy teljesen más javaslata, ami azt gondoljuk, hogy jobb lett volna.

Államtitkár úr nagyon büszke arra, hogy 3,9 százalékos nyugdíjemelést kézbesítettek a napokban a nyugdíjasoknak. Az elején a kérdésemben elmondtam, hogy a lecsó összetevői minimálisan is 40 százalékkal emelkedtek, és természetesen fontos az, hogy az árstopokat különböző élelmiszerekre is meghatározza a kormány, de azt gondolom, hogy ez kevés. Egyébként a kérdésem arra irányult, hogy mit kívánnak tenni, az államtitkári válaszban erre semmit nem hallottam.

Tisztelt Államtitkár Úr! Egészen egyszerűen szégyen, hogy önök az orbáni inflációval tönkretéve a magyar gazdaságot, teljes mértékben összeomlasztva a forintot, egészen egyszerűen csak ennyit tudnak tenni a magyarokért. Kivégzik a katát, megszüntetik a rezsicsökkentést (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), az emberek  én hétvégén vidéken jártam  remegve várják azt, hogy mi lesz, amikor megkapják az első közüzemi gáz- és villanyszámlájukat. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage