DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Igazgató Úr! Nehéz ez az új megszólítás, tisztelt igazgató úr. Orbán Viktort kérdeztem, Orbán Balázs válaszol, tehát tisztelt Orbán igazgató úr, akkor öntől kérdezem, hogy mi ez a dilettáns improvizáció a kormány részéről.

A múlt héten szerdán Gulyás Gergely miniszter és Németh Szilárd kormánybiztos bejelentette, hogy a rezsicsökkentésnek a jelenlegi formájában vége, majd Németh Szilárd azt is elmondta, hogy az aktuális piaci ár alapján közel hétszer drágább lenne a villanyszámla, mint most az átlagfogyasztás felett; ennyi, a részleteket a mai napig nem tudjuk. A bejelentés érthető módon felzúdulást keltett, hiszen önök becsapták a választóikat, hazudtak nekik, amikor azt ígérték, hogy nem nyúlnak a rezsiszabályokhoz. Tíz nappal ezelőtt még az ön névrokona, Orbán Viktor is azt mondta, hogy a rezsicsökkentést biztos, hogy nem fogják piszkálni, ehhez képest bejelentette a miniszter úr és a kormánybiztos úr, hogy a rezsicsökkentésnek vége.

Ön is bizonyára tisztában van vele, hogy Paks el tudná látni a teljes lakosságot árammal. Paks 12 forintért termeli a villanyt, ugye, 2020-ban a hazai lakosság áramfelhasználása 11,73 gigawattóra volt, míg az atomerőmű ennél jóval több, 16,1 gigawattórát termelt, és ön is tudja azt, hogy ez 11,5 forintba került.

Tisztelt Igazgató Úr! Az a tiszteletteljes kérdésem, hogy miért akarja a kormány világpiaci áron adni a paksi áramot. A két számjegyű infláció, a 400 forintos euróárfolyam mellett miért akarnak külön sarcot kivetni az emberekre? Miért hazudik és fenyegeti az embereket Németh Szilárd rezsibiztos a világpiaci árral, amikor a paksi áramot mindig is 11-12 forintos áron adták az elmúlt időszakban? Várom válaszát. (Taps az ellenzéki sorokból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage