DÚRÓ DÓRA (Mi Hazánk): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Nem lesz megszorítás, az a baloldali kormányok szokása  mondta Orbán Viktor a választási kampányban, majd a választási kampányt követően is. Németh Szilárd alig egy hónapja mondta azt, hogy fenntartjuk a háztartásirezsi-csökkentést. Aztán jött a feketeleves, és kiderült, hogy ezek a mondatok bizony hazugságok voltak.

Akkor hangzottak el mind a miniszterelnöktől, mind a rezsicsökkentésért felelős kormánybiztostól ezek a mondatok, amikor volt háború, volt infláció, volt energiaválság és voltak szankciók. Önök tisztában voltak azzal, hogy mi a helyzet, mégis az önök politikusai ezeket a kijelentéseket tették.

Majd bejelentették a rezsimegszorításokat, ráadásul igazságtalanul, szakmaiatlanul és kegyetlen módon. Azt, hogy az átlagfogyasztást tekintik alapnak egy olyan országban, ahol a háztartásoknak a 35 százaléka egyszemélyes háztartás, és nem gondolnak arra, hogy adott esetben egy családi házban élő, mondjuk, ötfős vagy hatfős háztartást hogyan fogja érinteni ez a bejelentés, az egész egyszerűen szégyen. Önök azokat büntetik, akik családi házban élnek, nagy- vagy többgenerációs családban élnek, vagy kizárólag árammal fűtenek. Teszik ezt egy olyan környezetben és olyan magyar gazdaság mellett, tisztelt politikai igazgató úr, amikor az Audi, a Mercedes és a multinacionális kereskedelmi láncok évente nagyságrendileg ugyanannyi pénzt visznek ki Magyarországról, mint amennyit önök a költségvetésben a Rezsivédelmi Alapba beterveztek egész évre. Ön szerint ez rendben van így? Miért nem nyúlnak hozzá ezekhez a multi cégekhez? Nekik miért nem kell nagyobb terhet vállalni a közterhekből? Várom érdemi válaszát. (Taps a Mi Hazánk soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage