DR. ORBÁN BALÁZS, a miniszterelnök politikai igazgatója: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Ez így nem lesz könnyű. Így nem fogunk tudni egymáshoz közeledni, legalábbis a véleményeket tekintve, mert alapvető kérdésekre nem tud a képviselő asszony válaszolni. Én akkor most azt a kérdést szeretném önnek feltenni, hogy önök meggondoltáke például az energetika területén az elmúlt 12 évben megfogalmazott javaslataikat. Például visszavonjáke azokat a javaslataikat, amelyek a Paks II.-beruházás leállításáról és a Paks I. üzemidő-hosszabbításának a fel sem vetéséről szólnak?

(16.50)

Ugyanis hogyha nem lenne Paks, akkor az energiaárak és az infláció az egekben lennének. (Szabó Rebeka: Nem erről van szó!) De, erről van szó, képviselő asszony! Azt én értem, hogy kétharmados többsége van a kormánynak, és természetesen a kormány a helyén van (Szabó Rebeka: Hát…), és meg fogja tenni ezeket a szükséges lépéseket, de mégiscsak az a helyzet, hogy az ellenzéki képviselők sem felelőtlenek. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.)

Tehát ha ön az egyik nap azt mondja, hogy zárjuk be Paksot, majd utána azt mondja (Szabó Rebeka: Nem mondtam ilyet soha! Nem mondtunk ilyet!), hogy védjük meg a családokat… (Nacsa Lőrinc: De bizony!)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage