DR. ORBÁN BALÁZS, a miniszterelnök politikai igazgatója: Köszönöm szépen. Bár ilyen lelkesen érveltek volna a kata bevezetése mellett is 2012-ben, mint ahogy most érvelnek mellette!  az LMP már akkor is a parlament tagja volt.

A katának az eredeti elképzelése, hogy a lakossági szolgáltatást nyújtó egyéni és kisvállalkozók számára történő kedvező adózási forma legyen. Ennek kialakult egy olyan működése, ami ezen túlmutat. Jelen helyzetben nem fér bele az, hogy nagyvállalatok, pont az ön által kritizált nagyvállalatok például, külföldi tulajdonú vállalatok is tömegesen ilyen formában foglalkoztassák az embereket.

Tehát amit vállaltunk: megmarad a kata, az eredeti szándékoknak megfelelően, sőt kedvezőbb feltételek mellett lehet a katát igénybe venni. Aki ezekből a feltételekből kiszorul, az továbbra is az átalányadózást, kiva-, ekholehetőséget, kedvezményes adózási forma lehetőségét veheti igénybe, vagy egyébként munkavállalóként is végezheti a munkáját, Európában szintén az egyik legkedvezőbb (Az elnök megkocogtatja a csengőt.) adózási formák, szja és járulékok igénybevételével. Ez az, amit most tudunk ajánlani. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage