ILLÉS BOGLÁRKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje újra jött, látott és ismét idiótázott, helyesebben hülyézett. Korábban ostobázta és különféle jelzőkkel illette, most pedig hülyének nevezte a Fidesz szavazóit, annak ellenére, hogy ha korábban nem is, április 3-a óta előtte is világossá válhatott, hogy Mátészalkától Szombathelyig vagy Miskolctól Hódmezővásárhelyig több mint 3 millióan vagyunk Fidesz-szavazók. Köszönet az esztergomiaknak, jászboldogháziaknak, mezőtúriaknak és szentendreieknek, hogy ezt tegnap meg is erősítették.

(17.00)

De akkor mi történt Márki-Zay Péternél? Megállt az idő? Nemcsak hogy nem tanult semmit a választási vereségből, de ott folytatja, ahol igazából abba sem hagyta? Hiszen az éremnek csak az egyik oldala, hogy folyamatosan sértegeti a választókat pusztán azért, mert nem rá szavaztak. De a sértegetések és az emberek hergelése után baloldali politikustársaival együtt még ezen nevetgél is? Mindezt annak a nyilvánvaló ténynek a figyelmen kívül hagyása mellett, hogy miközben az összes európai ország gazdasága küzd a háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt kialakult inflációval, energiaválsággal, a magyar kormány mindent megtesz a rezsicsökkentés védelme érdekében, s éppen ő volt az, aki összeállt azzal a Gyurcsány vezette bukott baloldallal, akiknek a kormányzása idején úgy nőtt a gáz ára a háromszorosára és az áramé pedig a duplájára, hogy mindeközben a világpiacon ezeknek az energiahordozóknak az ára csökkent.

(Az elnöki széket Jakab István, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Tisztelt Államtitkár Úr! A háborús állapotok nemcsak a frontokon zajlanak, hanem az európai gazdaságban is. Ahogy a miniszterelnök úr fogalmazott, az európai gazdaságot a szankciók nem lábon, hanem tüdőn lőtték. A polgári kormány pedig egyedülálló intézkedésekkel védi a lakosságot, a béke pártján áll, és a nemzeti egységet szorgalmazza.

Ebben a felfokozott hangulatban, ahol az emberek a megélhetésük miatt aggódnak, kérdezem államtitkár urat, elfogadhatóe Márki-Zay Pétertől, hogy egymás ellen hergelje a magyar embereket. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage