NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A baloldalnál már-már szakmai ártalomnak is nevezhető az a jelenség, hogy függetlenül a kormány politikájától, a hazai viszonyoktól vagy a nemzetközi állapotoktól, ők mindig borús képet igyekszenek festeni Magyarország helyzetéről. Elmondják, hogy itt nincs jogállam, diktatúra van, korlátozott a szólásszabadság, és általánosságban is tombol a szegénység. Mi itt mindannyian tudjuk, hogy az ilyen kijelentések csupán lufik, amelyeket a tisztelt baloldal kizárólag azért fúj fel, hogy aztán sajtóközelben kipukkaszthassa őket, némi hírértéket remélve az akciótól. Persze, az igazi katarzist az szokta jelenteni, amikor nemcsak kiderül, hogy a baloldali állítás hazugság volt, hanem amikor a perdöntő bizonyítékot maguk szolgáltatják erre. Most is ennek lehetünk tanúi.

A mélyszegénységben és elnyomatásban élő baloldali honatyák egyik leghangosabbika, Tordai Bence képviselőtársunk sora annyira rosszul megy, hogy ingatlanberuházásba kezdett Budapest egyik legdrágább kerületében. Felszólalásommal nem a képviselő úr zsebében kívánok kotorászni, biztosan megdolgozott ezért a házért, de két dologra mindenképpen fel szeretném hívni a figyelmet. Először is arra, hogy a baloldal állításaival ellentétben azért nem voltak olyan rosszak a magyarországi életkörülmények, ha a Fidesz-KDNP kormányzása alatt a képviselő úr is a budai villatulajdonosok boldog családjába léphetett, másodszor pedig arra szeretnék rámutatni, hogy Tordai úr leleményessége nemcsak a kormányt szidalmazó szóvirágok megválogatásában keresendő, hanem a sajtóhírek szerint az építésügyi szabályok nagyvonalú és kreatív értelmezésében is tetten érhető, a helyén álló parasztház látta ennek kárát.

Tisztelt Államtitkár Úr! A parasztház szelleme egyelőre nem nyugszik, bejárja a sajtót, és kísérti a Tordai-házat, ezért tisztelettel kérdezem az államtitkár urat, történte szabályszegés a Tordai-ház építése során. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage