DR. FÜRJES BALÁZS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a lehetőséget. Köszönöm a szót, elnök úr. Először is azt szeretném kérni, képviselő úr, hogy döntsék már el végre, hogy a rezsicsökkentés, ahogy azt az önök pártelnöke nevezte akkor, amikor bevezettük, hülyeség, Gyurcsány Ferenc szó szerint hülyeségnek nevezte...  ön most egyszerre nevezte blöffnek, kicsit lefordítva a szavait, másfelől pedig megvédendő az emberek érdekét, a magyar családok érdekét szolgáló intézkedésnek. Döntsék el végre, alakítsák ki! (Barkóczi Balázs közbeszól.) Egyik nap ezt mondják, a másik nap azt. Én meghallgattam önt, képviselő úr, kérem, tegye meg ezt ön is.

Az egyik nap hülyeségnek mondják, blöffnek, lufinak, a másik nap pedig azt mondják, hogy micsoda dolog a rezsicsökkentést módosító szabályok megalkotása, és hogy meg kell védeni a rezsivédelmet. Egyszerre egy szájból nem lehet hideget is, meleget is fújni. Az önök pártelnökének az volt az álláspontja, amikor bevezettük a rezsicsökkentést, hogy ez egy hülyeség, egy felesleges dolog.

Mi az emberekkel, az emberekért és az emberek felhatalmazásából kormányzunk, és a 12 év alatt számtalan intézkedést tudtunk hozni családtámogatáson, munkahelyteremtésen, vállalkozások támogatásán át a rezsicsökkentésig, amely a mindennapi embereket, a bérből, fizetésből élőket, a kisvállalkozásokat segíti. Meg fogjuk védeni őket, amennyire erre lehetőség van, a háború, a háborús infláció, a háborús gazdasági válság következményeitől.

Két dolog kell ahhoz, hogy egy kormány valóban az emberek és a családok érdekében ilyen intézkedéseket hozzon: kell a szándék, és kell a lehetőség. Önöknek sosem volt erre szándékuk, ezért amikor lehetőségük lett volna, akkor sem tettek ilyen intézkedéseket, ma pedig az a helyzet, hogy a nemzetközi helyzet, a háború miatt, a háborús gazdasági válság miatt a lehetőségek korlátosak, és ehhez kell igazítani felelős gazdaságpolitikával a magyarországi döntéseket. Köszönöm szépen. (Dr. Répássy Róbert tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage