NOVÁK ELŐD (Mi Hazánk): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Miközben a nemzeti együttműködés rendszeréről beszélnek, a költségvetéshez benyújtott 437 ellenzéki módosító javaslatból egyetlenegyet sem támogattak, még az egybetűs helyesírási javításomat is leszavazták, amit persze utána sajátjukként elfogadtak. Miért ilyen kisstílűek?

A Mi Hazánk Mozgalom számos konstruktív javaslatot megfogalmazott, melyek nem is rengették volna meg a költségvetést minden esetben. Például indítványoztuk autópályánként egy játszótér építését benzinkutaknál. Ugyanis a kisgyermekesek hosszabb utazásaik megkönnyítése érdekében célszerű volna legalább autópályánként egy családbarát pihenőhely építése, ahol megállhatnak például tízóraizni is. A játszóterek állami építését meg lehetne pályáztatni benzinkutak számára, így állami forrás is kiegészíthető volna piaci pénzekkel, hiszen az üzemanyagtöltő állomások is érdekeltek lehetnek, hogy nívósabb környezetbe kerüljön a jellemzően étkezési, vásárlási lehetőséget is biztosító megállóhely, ezáltal több szolgáltatást biztosítva. Miért ellenzik az autópályánként legalább egy játszótér építését benzinkutaknál?

A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezte nagycsaládosok ingyenes üdülési gépkocsikölcsönzését is, de önök azt is indokolás nélkül leszavazták. A nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatására 9 milliárd forint van előirányozva, ehhez képest aprópénzből biztosítható volna üdülésekhez nagycsaládoknak ingyenes gépkocsikölcsönzés. Sokan nem tudnak saját kocsit fenntartani, vagy főként nyáron magukkal vinnének nagyszülőket, unokatestvért, barátot, s a többit, és ehhez nagyobb kocsi volna szükséges. Így például egy legfeljebb kéthetes időre az állam biztosíthatna kölcsönkocsit. Egy kicsit olyan ez, mint az állami bérlakásépítési program, a kevésbé jómódú családokon segítene, de ugyanúgy hallani sem akarnak róla. Miért nem?

Végül érdekelne az is, hogy mikor várható végre az M1-es és főleg az M7-es autópálya háromsávosra bővítése. Várom érdemi válaszát. (Taps a Mi Hazánk soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage