GY. NÉMETH ERZSÉBET, a Törvényalkotási Bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Akkor azt szeretném kérni, hogy amiket államtitkár úr a bizottsági ülésen a feltett kérdésekre válaszként megfogalmazott, azt szeretném kérni, hogy egy kicsikét a vitához jobban illően, vagy ahhoz illően, amit ott, illetve itt is elmondtam, próbáljon meg érvelni. Én azt gondolom, hogy ez nem normális, és nem teljesen jó, ha a Budapesti Közlekedési Zrt. ugyanúgy 12 milliárd forint állami támogatást kap most már évek óta, mint amit a 2023-as költségvetésbe is beterveztek.

Kérem, államtitkár úr, ne jöjjön azzal, hogy egyébként milyen anyagi helyzetben volt a Fővárosi Önkormányzat, átvállalták az adósságot, s a többi, mert ha ma megnézi valaki 2019 után a Fővárosi Önkormányzat finanszírozási helyzetét, pénzügyi helyzetét, akkor, azt hiszem, ugyanarra a megállapításra fog jutni, mint amire én jutottam. Ma a BKV finanszírozásából még a BKV-t igénybe vevő utazóközönség is nagyobb arányban fizeti a BKV költségeit, mint amilyen arányban a magyar állam támogatást ad.

Ehhez szeretnék még egy érvet tenni. Ma a BKV-n utazók jó része nem is fővárosi lakos, hanem egyértelműen az agglomerációból Budapestre utazva, bejőve veszik igénybe a BKV szolgáltatását, és ha ez így van, akkor legalább, államtitkár úr, azokat az embereket ne büntessék, akik 2022 tavaszán is a Fideszre szavaztak, legalább irántuk legyenek lojálisak, hogy egészen egyszerűen normálisabb és jobb feltételeket tudjunk nekik biztosítani. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage