VARGA SZIMEON, a Magyarországi Nemzetiségek Bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Уважаеми господин Председател, Уважаеми Народно Събрание! Позволете ми да ви поздравя от името на Малцинствената комисия в Унгария и от моето име.

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Engedjék meg, hogy a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága és a magam nevében tisztelettel köszöntsem önöket. Mint felkért szószóló, és úgy is, mint a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága Költségvetési Albizottságának elnöke, a Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/360. számú törvényjavaslat vitájában a következőket kívánom elmondani.

Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy bizottságunk 2022. július 6-án megtartott ülésén lefolytatta a részletes vitát a nemzetiségi napirendi pontnak nyilvánított T/360. számú, Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslat egészére vonatkozóan. Ehhez a törvényjavaslathoz képviselői módosító indítvány nem érkezett, és bizottságunk további módosításra irányuló szándékot sem fogalmazott meg, ezért a bizottság részletes vitát lezáró módosító javaslatot nem nyújtott be, továbbá 12 egyhangú szavazattal elfogadta a részletes vitáról szóló jelentést.

Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Végezetül engedjék meg, hogy köszönetet mondjak mind Magyarország Kormányának, mind pedig az Országgyűlésnek a magyarországi nemzetiségek nemzeti önazonosságának megőrzéséhez nyújtott példaértékű támogatásáért, ami az elmúlt években mind a költségvetési támogatások folytonos növelésében, mind pedig a nemzetiségi oktatás és kultúra többszintű segítése révén nyilvánult meg. A nemzetiségi önkormányzatok és intézményeik kiegyensúlyozott, stabil működéséhez a szükséges források biztosítása hozzájárul a nemzetiségek megmaradásához Magyarországon.

Mindezekre figyelemmel a Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága a Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/360. számú javaslatot elfogadásra ajánlja. Köszönöm a figyelmüket. Благодаря за вашето внимание. (Taps a kormánypárti oldalon.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage