DR. FÓNAGY JÁNOS, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A pénzügyi ágazati szektort szabályozó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat tárgyalásának végére érve szeretném megköszönni az e javaslattal kapcsolatban kifejezett támogatásukat és egyetértésüket. Amint ez az ellenzéki képviselőtársaim korábbi hozzászólásaiban is elhangzott, valóban a törvényjavaslat szakmai, technikai jogszabály-módosításokat tartalmaz amellett, hogy ügyfélbarát, fogyasztóbarát rendelkezései is vannak.

A törvényjavaslattal kapcsolatosan a tárgyalás során a tartalmi elemekkel szemben kifogás nem merült fel, amit az is jelez, hogy sem a képviselők, sem a Gazdasági Bizottság nem nyújtott be módosító javaslatokat. A Törvényalkotási Bizottság által elfogadott módosítások túlnyomó többsége ugyancsak technikai, pontosító jellegű volt, illetve egy további jogharmonizációs kötelezettségnek való megfelelést tartalmazott. A jogharmonizációs rendelkezésnek való megfelelést tartalmazó módosítás a központi szerződő felek szanálására vonatkozó hazai szabályozás megfeleltetése az uniós joggal. A szanálási szabályozás valamennyi részletét az uniós rendelet biztosítja, tehát egy adott, kész szabályrendszerrel állunk szemben, a magyar szabályozási javaslat csak az eljáró hatóság kijelölését, egyes eljárási szabályait és a szankciórendszer egyes elemeit tartalmazza.

Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a bizottságok támogató szakmai munkáját, és az előzőekben elhangzottakra tekintettel kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy az összegző módosító javaslatot és a T/363. számú törvényjavaslat ezzel kiegészített egységes javaslatát támogatni szíveskedjenek. Köszönöm, elnök úr, a lehetőséget, képviselőtársaimnak a támogatást. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage