DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Csak nagyon röviden szólok hozzá. Én is azt gondolom, hogy fontos itt a jegyzőkönyv számára is tisztázni, hogy hamis információk hangzottak el az előterjesztők részéről.

Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy önök nem megváltoztatják a vagyonnyilatkozatok rendszerét, hanem egyszerűen eltörlik azt. Tehát amit önök most bevezetnek egy nagyon rossz európai szabályozás mintájaként, az egyfajta pénzügyi érdekeltségi nyilatkozat, és én egy kicsit szigorúbban fogalmazok, nemhogy nem ad kellő, átfogó képet egy politikus vagyoni helyzetéről, hanem semmiféle képet nem ad erről.

Fölmerült az, hogy ki az, aki itt politikusként gazdagodott vagy olyan módon vagyonosodott, ahogy az nem volt törvényes; államtitkár úr, az ön közvetlen elődje, Völner Pál. Az igazságügy-miniszter helyettese az ügyészség szerint éveken keresztül hatalmas összegű kenőpénzt fogadott el a végrehajtói maffiától. Az ön elődje részese volt ezen maffiatevékenység végrehajtásának, és szorosan együttműködött azzal az emberrel… (Nacsa Lőrinc: Van bírósági ítélet?)

Az ügyészség ezt állítja, én azt mondtam, hogy az ügyészség szerint az ön elődje korrupt, az ön elődje éveken keresztül hatalmas mennyiségű kenőpénzt vett fel a végrehajtói maffia egyik fontos emberétől, aki, egyébként úgy tudom, hogy a Bírósági Végrehajtói Karnak az elnöke jelenleg is. (Dr. Répássy Róbert: És ezen segített a vagyonnyilatkozat?) Én azt gondolom… (Dr. Répássy Róbert: Segített ezen a vagyonnyilatkozat?)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage