DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Igen. Én is azt gondolom, államtitkár úr  tudom, hogy ez rendkívül kellemetlen téma a kormány számára (Dr. Répássy Róbert: Nem!), ez a magyar kormánynak az egyik leggusztustalanabb korrupciós ügye , hogy ha olyan vagyonnyilatkozati rendszer lenne, ami adott esetben a hozzátartozók s a többi vagyoni helyzetével kapcsolatban is képet adna ilyen esetekben, akkor, én azt gondolom, hogy az ilyen vagyonosodásokat nyomon lehetne követni.

Most önök hoznak egy olyan döntést, amiben konkrétan megszüntetik Magyarországon a vagyonnyilatkozatoknak a rendszerét. Önök úgy gondolják, hogy a magyar embereknek nincs joga megtudni, nincs joga figyelni a magyar politikusok vagyonosodását, amíg ők különböző közjogi tisztségekben vannak, ezért egy olyan döntést hoznak, hogy elveszik a lehetőséget a magyar választópolgároktól, hogy ezt nyomon kövessék.

Ezt egyébként eléggé álszent módon teszik, ahogy a mai napon is egyébként sok tekintetben jogosan kritizálják, mondjuk, az Európai Unió működését  sok tekintetben hiányoljuk a kritikákat , és átvesznek egy olyan gyakorlatot, ami egyértelműen rossz az európai működésben, illetve hozzáteszem, hogy nem is feltétlenül rossz, csak nem ezt a célt szolgálja, mert ott ez egy pénzügyi érdekeltségi nyilatkozat, nem vagyonnyilatkozat. Önök ezt veszik át álszent módon, amikor jól látható, hogy milyen súlyos korrupciós esetek fordultak elő itt a legmagasabb szinten is.

Azért az egészen elképesztő, én azt gondolom, szimbolikus, hogy az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyetteséről állítja az ügyészség azt, hogy korrupt, és részt vett ennek a maffiának a fenntartásában és működtetésében. És amikor egy ilyen helyzetre fény derül, önök hogyan reagálnak? Megszüntetik Magyarországon a vagyonnyilatkozatok rendszerét.

Én azt gondolom, hogy ez elfogadhatatlan, ezt semmilyen módon nem lehet támogatni. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage