UNGÁR PÉTER (LMP): Ha tényleg azt gondolják, hogy önök soha nem mondtak ilyet, akkor nagyon nehéz lesz folytatni a beszélgetést, mert akkor a valósággal kapcsolatos viszonyunk abból a szempontból biztosan eltér, hogy úgy látszik, ami a Hír Televízióban megy, amit az önök párttagjai, az önök államtitkárai mondanak a világról, azt nem tekintik fideszes álláspontnak.

De nem ez a lényeg. A kérdés az, hogy bár lehet kritizálni a szankciós politikát  2014 után kevésbé tette, amikor szintén volt ilyen , de akkor mi az alternatívája. Mit lehet tenni azért akkor, hogy Oroszország abbahagyja ezt a háborút? Mit lehet akkor tenni? A kérdés szerintem azért fontos, és most már hagyjuk, hogy önök mit mondtak, mert ha magyar nemzeti érdekből nézzük, az egyértelmű, hogy Ukrajnának abból a szempontból biztosan meg kell maradnia, mert ha nem marad meg, akkor Magyarország szomszédos az orosz birodalommal, ami Magyarországnak rossz. (Orbán Viktor: Így van!  Dr. Semjén Zsolt: Így van!  Dr. Semjén Zsolt tapsol.) Ezt mondták, rendben.

Mit lehet tenni akkor azért, hogy ez így alakuljon? Ha rossz a szankció, ha minden rossz, amit mondanak a Morawieckiék, rossz, amit a litvánok mondanak, rossz, amit a Bizottság mond, rossz, amit az Egyesült Államok mond, akkor mi a jó? De, miniszterelnök úr, a tűzszünetet azok tudják elérni, akik bevonultak egy másik országba. Ne mondjuk azt, hogy a békéért ugyanaz a felelőssége a megtámadónak és a megtámadottnak! Nem ugyanaz a felelőssége! (Dr. Semjén Zsolt: Ezt nem mondtuk!  Zaj a kormánypárti padsorokból.) Ha továbbmegyünk…

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage