GYURCSÁNY FERENC (DK): Megkínzott, majd megölt gyermekek, családapák és családanyák tömegsírja fölött azt mondja a magyar kormányfő, hogy az életben maradottak nyújtsanak békejobbot. Azt mondja, hogy ne büntessük a gyilkost. (Dr. Simicskó István: Nem is voltál bent!) Önök itt velem szemben a háborús bűnökkel vádolt állam vezetőit védik. Önök Európában egyetlenként hivatalosan találkoznak és kezet fognak a gyilkosokkal. Ez undorító.

A magyar kormányfő nemzete tisztességét ajánlja Putyin hatalmáért. Van rongy ember (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Azt tudjuk!), vannak még rongyabbak, és van a legrongyabb ember. (Moraj a kormánypártok soraiban.  Gulyás Gergely és Nacsa Lőrinc Gyurcsány Ferenc felé mutat.) Magyarország nem becstelen  mai vezetői azok. Új idők járnak, erkölcse lett a háborúnak. Az erkölcs nélküli kormányunk mindezt, úgy látom, nem érti. A világ Ukrajna népével van, önök meg Putyinnal. Ezért aztán a háború tényleges kimenetelétől függetlenül önök a végén a rongy emberek táborába fognak tartozni mind. Lesz egy lábjegyzet a világtörténelem tankönyvében: rongy emberek, kettőspont, felsorolás, és az önök neve ott lesz a kettőspont után.

Nem tudom, hogy mivel fogja Putyin az önök emberét, de amit a kormányfő tesz, az nemcsak erkölcstelen, hanem teljesen nyilvánvalóan észszerűtlen is. Azt gondolom, hogy fogják a fiút. Egyszer talán ki fog derülni, hogy mivel. Ha rajtunk múlik, azon leszünk.

Miközben a kormányfő Putyinnak szalutál, Brüsszelnek letérdel, pénzért könyörög. Ha nincs brüsszeli pénz, akkor összedől az ország. Most éppen mintegy másfél tucat törvénnyel adja meg magát Brüsszelnek a bátor, szuverén utcai harcos. Vége a szabadságharcnak, alázat van, megfelelés.

A magyar valutatartalékok lassan nem elegendőek háromhavi import fedezetére. Ugye, tudják, hogy ez mit jelent? Azt jelenti, hogy amikor elérjük ezt a szintet, akkor Magyarország technikai értelemben államcsődben van. Ehhez közelítünk. (Közbeszólás a KDNP soraiból: Te beszélsz? Ismerős!) Elvettek önök egy évtizedet tőlünk a semmiért. Rongy emberek és rongy kormány.

Azt kéri a kormányfő, hogy a választók mondjanak véleményt az Oroszország elleni európai szankciókról. Minek? Személyesen, szájának mondásával, kezének írásával ezeket a szankciókat ön támogatta. Ez a helyzet. Azt kéri a híveitől, hogy forduljanak önnel szembe? Ez abszurd! Valójában szerencsétlen baromnak néz bennünket. Ez a helyzet.

Önökön a sor  mondom a választóknak , hogy válaszoljanak a kormányfőnek. Szánalmas kormányunk és kormányfőnk van. Nagy száj, kis… (Rövid szünetet tart.) tehetség. Láttunk már ilyet, előbb-utóbb vége lesz. Ezt tudom mondani önöknek. (Taps a DK soraiban.  Derültség a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage