ELNÖK: Nem kíván élni. Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Így a határozathozatal következik. Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő asszony mentelmi jogát az Országgyűlés függessze fel. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggesztie Hegedüs Andrea országgyűlési képviselő asszony mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés Hegedüs Andrea képviselő asszony mentelmi jogát 147 igen szavazattal, 27 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül felfüggesztette.

Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a Kecskeméti Járásbíróság a 26.BPK.655/2022/7. számú végzésében Orosz Anna országgyűlési képviselő asszony mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta magánvádas ügyben. Ez megvizsgálásra elnöki jogkörben átadásra került a Mentelmi Bizottságnak. A Mentelmi Bizottság H/1112. számon határozati javaslatot terjesztett elő Orosz Anna országgyűlési képviselő asszony mentelmi jogával kapcsolatban. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz.

A határozathozatal előtt megadom a szót Hargitai Jánosnak, a bizottság elnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni. Parancsoljon!

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage