KÁLMÁN OLGA (DK): Köszönöm, elnök úr. Miniszterelnök úr, ön sok minden más mellett az elmúlt 12 évben tönkretette a forintot. 270 forintos euróárfolyamnál vette át a kormányzást 2010-ben, és innen jutott el a 400 forintnál is magasabb euróárfolyamhoz. Putyin háborúja talán még gondolatban sem létezett akkor, amikor már túl volt az euró árfolyama a 350 forintos szinten.

(Az elnöki széket dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

Szóval, nagyon kérem, hagyjon fel az összeesküvés-elméletekkel, hogy az oroszok igazából nem is Ukrajna ellen, hanem a magyar forint ellen háborúznak, hiszen pontosan látjuk a tönkretett forint következményeit a boltokban: az ezerforintos kenyeret, a nyolcszáz forintos margarint, a darabontként százforintos tojást, és úgy általában az élelmiszerek megfizethetetlenné válását. Az Eurostat kutatása szerint Magyarország az élelmiszer-drágulás világrekordere. Sehol a világon nem drágult meg úgy az élet, mint nálunk. Ez az úgynevezett kormányzásának és az elmúlt 12 évnek az eredménye. Ön tette ezt a magyarokkal.

De tudna arra válaszolni, hogy miért okozott közvetetten még nagyobb élelmiszer-drágulást? Ön elvette a céges autók és a szállítmányozók kedvezményes üzemanyagárát, 70 százalékkal emelték az autópálya-matricák árait, külön élelmiszeradót is kivetett több típusú élelmiszerre (Rétvári Bence: Chipsadónak hívják!), ezzel mind-mind emelve és generálva az élelmiszer-drágulást. Értem én, hogy önnek ez is csak egy a sok megszorítás közül. Értem én, hogy ami a magyar családoknak rossz, az önnek jó, hiszen minél drágább a bevásárlás, annál több az áfabevétel. Értem én, hogy ön a magyaroktól akarja elvenni azt a pénzt, amit az elmúlt 12 év lopásai miatt az Uniótól nem kapott meg eddig. (Rétvári Bence: 4-es metró!)

Csak egy kérdésem van: meddig folytatják minden létező eszközzel az élelmiszerárak emelését. Mikor lesz ennek már vége, miniszterelnök úr? Köszönöm. (Taps a DK képviselőcsoportjából.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage