ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Arra a kérdésre, tisztelt képviselő asszony, hogy mikor lesz vége az élelmiszerár-emelkedésnek, az a válaszom, hogy akkor, amikor a szankcióknak. Amint vége van a szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak.

Ami a forint értékét illeti, ön egy olyan párt képviselője, akit kénytelen vagyok arra emlékeztetni, hogy volt olyan idő Magyarországon, önök voltak kormányon, amikor 1 millió 100 ezer jelzáloghitel volt. Ennek nagy része devizában, egy olyan ország devizájában, svájci frankban állt fönn, amihez sohasem akartunk csatlakozni, és ezek a devizahitelek tönkretették az embereket. Úgyhogy azt javaslom, óvatosabban rója fel a kormánynak a forint gyengeségét, tekintettel arra, hogy az önök által összehozott devizacsődtömeget a 2010-ben alakult magyar kormánynak kellett eltakarítania.

(18.20)

Ami pedig a forint árfolyamát illeti: azt tudomásul kell vennünk  nem is nagyon tehetünk mást , hogy ha a dollár erősödik az euróval szemben, az automatikusan gyengíti a forintot. Ma ez a helyzet. Ha az euró erősebb lenne, ha a dollár nem tudna vele szemben erősödni, akkor a forintunk is erősebb lehetne. Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage