DR. MOLNÁR ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A Paksi Atomerőmű, amelynek hosszú távú jövője mellett immár több érvet tudnék mondani, mint korábban, 12 forint kilowattóránkénti áron termeli az áramot. Önök a kampány során ígéretet tettek arra, hogy nem fogják emelni a lakossági áram árát. Majd a kampányt követően is ezt mondták. Ehhez képest az átlagfogyasztás felett 70 forintra emelték ezt a díjat.

A Paksi Atomerőmű többet termel, mint a lakosságnak szükséges mennyiség. S az is egyértelmű, hogy a Paksi Atomerőmű nyereséges. Ezért semmi nem indokolja, hogy a korábbi 36,6 forintos árnál magasabbra kelljen emelni akár még az átlagfogyasztás felett is ezt a díjat. Ilyen infláció mellett, ilyen euróárfolyam mellett ez sarcnak számít, miniszterelnök úr.

Én jóhiszemű, de nem naiv képviselő vagyok, ezért hiszek abban, hogy egy javaslat esetében nem az számít, hogy honnan érkezik, hanem hogy mi a tartalma; bár kiváló helyről érkezett, az MSZP társelnökétől. Ezért azt kérjük, haladéktalanul intézkedjen ön, illetve a kormánya, hogy a 36,6 forintos áramdíjra álljon vissza az átlagfogyasztás feletti lakossági fogyasztás, hiszen ez a méltányos, és ez nem minősül sarcnak.

S természetesen mi, magyar szociáldemokraták a történelem során mindig a béke pártján álltunk, mindig a magyar családok pártján álltunk és a szociális igazság pártján álltunk. Ezt várjuk el öntől is. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage