DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az elmúlt napokban, de legfőképp hetekben sorra kapkodhattuk a fejünket, hogy mennyi cukrászüzem, mennyi vendéglő, mennyi pékség és mennyi kisbolt zárta be az ajtóit, húzta le a rolóját talán örökre. Úgy tűnik, és láthatjuk, az okok között elsődlegesen az élelmiszerár-emelkedés  ez 34 százalékos rekordot döntött az elmúlt időszakban  lehet az egyik ok, ok lehet az infláció, és az energiaárak növekedése is komolyan hozzájárult ahhoz, hogy ezek a cégek lehúzzák a rolót. De ez nemcsak ennyit jelent, hogy lehúzzák a rolót a cégek, hanem azt, hogy a mögöttük élő családok elveszítik a megélhetésüket, az alkalmazottak pedig egyik napról a másikra kereshetnek új munkahelyet, sőt egy újabb kiadó, üres üzlettel lesz gazdagabb egy-egy városnak a főutcája. (Sebők Éva egy mappát helyez Vitályos Eszter asztalára, majd távozik az ülésteremből.)

Az önök minisztere, Nagy Márton jelentett be egy  az ő mondása szerint  körülbelül tízezer vállalkozást érintő, az energiaintenzív ágazatban dolgozó cégeknek szóló támogatást a kis- és középvállalatok részére, de akárhogy néztem, úgy tűnik, hogy ebben nincsenek benne azok a legkisebb vállalkozások, akár egyéni vállalkozók, kis cégek, akik most az elvágtázott energiaárak miatt problémába kerültek. Az a helyzet, tisztelt miniszterelnök úr, lehet, hogy az ön egyik kedvenc étterme vagy péksége éppen azt fontolgatja, hogy bezár.

Mi a Jobbiknál abban hiszünk, hogy ezek a legkisebb vállalkozások képezik a magyar gazdaság sikerességét, ők a magyar gazdaság aranytartaléka, és az ő megsegítésük mindenáron az elsődleges kormányzati szándék és cél, hiszen sok-sok ezer családnak jelentenek megélhetést.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tehát mit üzen a koronavírus-járvány rossz kezelése miatt amúgy is két nehéz évet maga mögött tudó, illetve nehéz év elé néző és ebben szenvedő, bezárt és bezárásra váró boltoknak? Brüsszel, Soros, Gyurcsány, vagy esetleg szankciók? Melyiket választaná, miniszterelnök úr? (Taps a Jobbik soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage