DR. FÓNAGY JÁNOS, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Megismételt kérdésére én csak azt a megismételt választ tudom adni, amit a miniszterelnök úr elmondott, amit a rezsiköltségek befagyasztására és a rendszerhasználati díjra vonatkozóan mondott. Kérem, vegye figyelembe, hogy van egy sapka, van egy rezsisapka, amely automatikusan befagyasztja ezeket az összegeket a belső, megosztott jogcímekre tekintet nélkül. Tehát van egy, az állam által biztosított havi 182 ezer forintos rezsitámogatási díj, a másik oldalon pedig van egy rezsiplafon.

Egy ilyen kétperces műfaj keretében az, hogy a rendszerhasználati díjjal az hogy áll össze és mit szolgál, kérem, engedje meg, hogy én abba most ne bonyolódjak bele, annak a szoros megjegyzésével, hogy itt az imént elhangzott egyéb hozzászólások éppen például az egyéb alternatív energiák felhasználását, a szélenergiát reklamálták, holott annak a befogadása, a rendszerbe való beillesztése éppen a rendszerhasználati díjak által válik vagy válhatna lehetségessé, ha erre lehetőség lenne.

(Az elnöki széket Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

A megismételt kérdésre a megismételt summázott válaszom az, hogy jelenleg Európában Magyarországon biztosítjuk a legmagasabb rezsitámogatást a lakosságnak, az egyébként a szankciós intézkedések miatt valóban rendkívül mértékben megnövekedett energiaköltségek miatt. Köszönöm, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage