TÁLLAI ANDRÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr  és egyben Árnyékminiszter Úr, Gazdaságfejlesztési Miniszter! Gratulálok hozzá! Reméljük, hogy az „árnyék” szó ott marad még sokáig a miniszteri megszólítása előtt.

Ami pedig a katát illeti: kis türelmet kérek, hiszen ma van az első határidő  szeptember 25. volt a törvény szerint, de mivel az vasárnapra esik, ez most 26., hétfő éjfél , amikor ugyanis lehet még az új szabályok szerinti katát választani. Én egy számot ismerek: szeptember 16-án, tíz nappal a határidő lejárta előtt már 115 ezren választották az új katát a körülbelül 400 ezer katásból. S ami még érdekesebb, hogy ugyanazon a napon, amikor lezártuk az adatokat szeptember 16-án, tíz nappal szeptember 25. előtt, akkor 125 ezer új átalányadós jelent meg. Ez azt jelenti, hogy az első határidő előtt  ami, ahogy mondtam, ma jár le  a katások fele már rendezte a saját sorsát. Nem akkora politikai botrány ez, mint amit próbáltak belőle csinálni az országban vagy itt a parlamentben. Higgye el, hogy mire ismerni fogjuk a számokat, ki fog derülni, hogy megtalálja a számítását a kiegészítő tevékenységű is, mert érdekes módon valamilyen bt.-t tud csinálni, vagy pedig sima egyéni vállalkozóként, vagy az átalányadózásban megtalálja majd a számítását.

Arra kérem önt, képviselő úr, hogy várjuk meg a határidőket, mert lesz még egy határidő majd, október 31. Azok a régi katások, akik nem léptek be az újba, október 31-éig választhatják majd az átalányadózást. Mire a végére érünk, látni fogjuk, hogy a 400 ezerből pontosan annyian fognak visszamenni munkaviszonyba, akik miatt ez az egész létrejött, mert nekik egyébként is alkalmazottként kell azt a munkát végezni, amit végeznek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage