KORDÁS LÁSZLÓ (DK): Tisztelt Államtitkár Asszony! Azzal kezdte a hozzászólását, hogy furcsa érzések vannak önben. Bennem is furcsa érzések vannak a válasza kapcsán, hiszen nem válaszolt a feltett kérdésemre. Megkérdeztem, mikor kezdik el a tárgyalásokat a szociális partnerekkel az uniós szabályozásnak megfelelő minimálbér-szabályozás bevezetésére. Ön erre nem válaszolt.

A másik, hogy ön azt állítja, hogy egy képletet fogalmazna meg ez a javaslat. Nem egy képletet fogalmaz meg, éppen a tárgyalást kellene önöknek elkezdeni a munkáltatókkal és a szakszervezetekkel, és önöknek kellene megállapodni abban a módszertanban, ami a tárgyalási alapot jelenti és ahonnan indulnak majd a minimálbér-tárgyalások. Önök ezt nem tették meg.

Körülbelül másfél éve a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége letett a kormány asztalára egy javaslatot, amit még csak napirendre sem voltak hajlandóak venni. Elnézését kérem ezért (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), de nem tudom elfogadni a válaszát. (Taps a DK soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage