BERKI SÁNDOR (Párbeszéd): Tisztelt Államtitkár Úr! Már lassan hozzászokok, hogy mindig a múltról beszélnek, és az ön lekezelő stílusához is. (Rétvári Bence: Most pedig nagyon alázatosan szóltam.)

Igen, tájékozódtam. A baj az, hogy a rendszer tényleg nem működik, de ezt megbeszélhetjük majd parlamenten kívül is, hogy mik azok a problémák, amelyek akadályozzák a gyermekek biztonságát, szakmai szinten is.

De én teszek egy olyan gesztust, ami nagyon ritka a parlamentben. Először kérek öntől valamit. Ha úgy gondolja, hogy a szavakon túl is szeretne ehhez csatlakozni, akkor kérem, hogy október 15-én a KézenFogva mozgalom kezdeményezésére viseljen fehér pólót az iskolai bántalmazottakért, ez a kérésem. (Rétvári Bence: Én most is fehérben vagyok, nem úgy, mint ön.) És a másik pedig, önök szavakban mindig elmondják, hogy minden rendben van, de én inkább a gyakorlatot szeretem, és a gyakorlatban nincs minden rendben. (Az elnök jelzi az időkeret leteltét.) De tudja mit, államtitkár úr? Elfogadom az ön válaszát (Szórványos taps.), és remélem, ezután már tényszerűen is tudunk együttműködni. Köszönöm.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage