DR. KOMÁROMI ZOLTÁN (DK): Tisztelt Államtitkár Úr! Az orvosi béremelés teljesen jó, egy kicsit elhalasztott, de nagyon jó lépés volt, de ez azt jelenti, hogy az egészségügyi intézmények finanszírozásának több mint 80 százaléka bérköltség lett, tehát a működésre nincs költségük.

Egy svéd egészségpolitikai agytröszt időről időre közzéteszi, hogy az európai egészségügyi rendszereket hogyan osztályozzák az ellátottak. 2008-ban az EU tagországai közül a 12. helyen álltunk, közvetlenül az Egyesült Királyság mögött, azóta minden alkalommal lejjebb csúszunk, 2018-ban az utolsó előtti hely volt a miénk.

Tehát én azért szeretném elmondani, hogy az árnyékkormány nevében be fogunk terjeszteni egy országgyűlési határozatot, amelyben azt is leírjuk  és nagyon szívesen segítünk önöknek , hogy például az ápolónők azonnali nagymértékű béremelésével és az ellátás szervezésével hogyan lehet jobbítani az egészségügyet (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), de ebbe tényleg be kell vonni a betegszervezeteket is és a szakmai szervezeteket is, mert egyébként nem fogják megérteni, hogy mit akarnak csinálni.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage