RÉTVÁRI BENCE belügyminisztériumi államtitkár: Meglepően hallgattam a szavait. Ezek szerint a Momentum nem támogatja a szankciókat. Akkor kérem, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban, mondja el a véleményét, és vállalja nyilvánosan is, hogy ön sem támogatja a szankciókat, mert itt vagy nagyon mellébeszélt, vagy pedig még súlyosabb az eset.

Ami az iparűzési adót illeti, tisztelt képviselő úr, az iparűzési adó felét ott hagytuk a cégeknél. Ott hagytuk a cégeknél! (Hajnal Miklós folyamatosan közbeszól.) Nem elvonta az állam, nem elvette, ott hagyta a cégeknél. Ön most ezt támadta, hogy miért maradt ott a cégeknél az iparűzési adó fele. És amit így nem fizettek be, annak egy részét, adóerő-képességtől függően a kormány odaadta az önkormányzatoknak; a kicsiknek teljes mértékben, a többieknek pedig különböző mértékben.

Ahogy ön is mondta, Balla György az, aki tárgyalni fog az önkormányzatokkal, de azért ön meglepett, tisztelt képviselő úr, hogy miután arról olvassuk a híreket, amit soha az életben nem gondoltunk volna, szerintem se ön, se én, hogy hogyan robbantják fel a gázvezetékeket, ön itt mosolyog és nevetgél, hogy semmi probléma nincsen a gázzal Európában. (Hajnal Miklós közbeszól.) Szerintem igenis van, és azt hiszem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy sokkal súlyosabb, mint akár két héttel ezelőtt is, hogy ezeken a vezetékeken, amiket felrobbantottak a tenger alján, gáz egy jó ideig sajnos nem fog jönni, és ez nagyon-nagyon veszélyes egész Európának, és ez még tovább viszi az árakat, nemcsak a szankciók. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage