MENCZER TAMÁS külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen még egyszer. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azzal az állításával, hogy a magyar munkavállalók és a magyar munkahelyek fontosak, egyetértek százszázalékos mértékben. Tehát van egy alapállás, egy fontos állítás, amiben egyetértünk. Kár, hogy ez az egyetlen és az utolsó, ugyanis azért nem árt szerintem tisztázni, hogy mik is a szerepek és mik is a tények, bár önök ezt szeretik elfelejteni, de azért mégiscsak a politika tapasztalt műfaj… (Sic!)

Tehát a magyar munkavállalókat nem a kormánytól kell megvédeni, ugyanis a magyar munkavállalókat a magyar baloldaltól kell megvédeni, és a magyar baloldal az önök szövetségese. Én értem, hogy nem szeret erre emlékezni, de 2010-ben 11,5-12 százalék volt Magyarországon a munkanélküliség, tehát valóban sok embernek és sok családnak okozott az problémát, hogy nem volt munkahelye, nem volt rendszeres bevétele, és bizonytalanságban, félelemben kellett ilyen értelemben töltenie az életét és a mindennapjait.

Ezután a magyar kormánynak világos célja volt a munkahelyek megteremtése. Ez egyébként munkahelyteremtő beruházások útján sikerült, így a koronavírus előtt Magyarországon 3,3-3,4 százalék volt a munkanélküliség, tehát azt lehetett mondani, hogy Magyarországon aki akar, az tud dolgozni. Ekkor jött a koronavírus, de ekkor is úgy döntöttünk, dacára a baloldali ösztönzésnek  vagy ennek ellenére , hogy nem a munkanélküliséget kívánjuk finanszírozni, hanem a munkahelyek megtartását és a munkahelyek megőrzését, így a koronavírus alatt és után is sikerült az  persze volt, ahol megszűntek munkahelyek, volt, ahol újak létesültek, de most azt tudjuk mondani , hogy 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon, ami egyébként az elmúlt 30 évre nézve történelmi rekord. És a munkahelyek megőrzésére fordítunk minden figyelmet, vagy legalábbis jelentős figyelmet és erőforrást a jövőben is, dacára annak, hogy a Covid után itt van a háború.

A magyar munkahelyeket nem a kormánytól, hanem az önök szövetségeseitől kell megvédeni. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage