MENCZER TAMÁS külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselő Úr! Hogy mi a kellemetlen, azzal kapcsolatban nézetkülönbség van köztünk  szerintem kellemetlen szélsőjobboldaliból Gyurcsány csicskásává válni; ez a legkellemetlenebb szerintem, és ezzel kapcsolatban önnek lehet tapasztalata. (Z. Kárpát Dániel közbeszól.)

Ami a munkahelyvédelmet illeti, a Covid után a háború, illetőleg a háborúra adott szankciók veszélyeztetik, valamint az energiaár-robbanás, az infláció, de főleg az energiaár-robbanás a magyar gazdaságot, illetőleg a magyar munkahelyeket is. Ezzel kapcsolatban szeretném tájékoztatni, hogy 200 milliárd forint értékben a termelő és energiaintenzív kkv-knak a magyar kormány programot, segítségnyújtó programot dolgozott ki. A gyármentő programon is dolgozik a magyar kormány, ez is elkészül, és ha szükség lesz rá, akkor ismét lesz munkahelyvédelmi akcióterv is. (Z. Kárpát Dániel: Külföldieknek vagy magyaroknak?)

Mondom még egyszer, tisztelt képviselő úr, a magyar munkahelyeket nem a kormánytól kell megvédeni, a kormány az, aki a magyar munkahelyeket megvédi és a magyar munkavállalókat, önök pedig minden hitelességüket elvesztve baloldali pártként beszélnek összevissza. (Taps a kormánypártok soraiban.  Z. Kárpát Dániel: Hát, ez nem sikerült.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage