SZABADI ISTVÁN (Mi Hazánk): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Politikai Igazgató Úr! A Mi Hazánk Mozgalom nyáron sem tétlenkedett, létrehoztunk ugyanis egy anonim bejelentő felületet, ahol kifejezetten az állami szerveknél és cégeknél dolgozókat szólítottuk meg, nekünk ugyanis fontos az ő véleményük. Ezért azt kértük tőlük, természetesen név és mindenféle azonosítás nélkül, hogy bátran osszák meg velünk véleményüket, tapasztalataikat. Felhívásunkra már eddig is több ezer bejelentés érkezett, amit ígéretünk szerint folyamatosan tolmácsolunk önök felé, de az idő rövidsége miatt nyilván csak pár példát tudok kiemelni.

A pedagógusok a létszámhiány miatt napi akár 40-50 kilométert is ingáznak, ami után a tankerületek évek óta 9 forintot számolnak el kilométerenként, kafetériát nem kapnak. Az iskolákban dolgozó kiszolgáló személyzet, például a gazdasági ügyintézők, takarítók a minimálbért keresik. A Volánbusznál a buszsofőrök a világ legdrágább rakományát szállítják, az embereket, és ezt akár havi kétszáz órában teszik, ennek ellenére húszéves jogviszony után havi bruttó 300 ezer forintot keresnek. A szociális és gyermekvédelmi ágazatban dolgozóknál idén januártól nem a teljes fizetést, hanem csak a szociális ágazati összevont pótlék összegét emelték meg 20 százalékkal, ami egy középfokú szakképesítéssel rendelkező, húsz éve a pályán lévő dolgozónál mindösszesen havi bruttó tízezer forintot jelent. A honvédségnél a hivatásos állományt most éppen a háborús veszélyhelyzet miatt nem engedik leszerelni, miközben nemzetközi viszonylatban szégyen, amennyit keresnek, külföldi missziókban pedig a magyar katona kapja a legkevesebbet.

Kérem a tisztelt politikai igazgató úr válaszát azzal kapcsolatban, hogy mikor veszik végre észre, hogy a közigazgatás működése elsősorban nem önökön, hanem a munkájukat nap mint nap lelkiismeretesen és alázattal végző dolgozókon múlik, munkáltatói jogaikat miért megfélemlítéssel gyakorolják, miért nem folytatnak konstruktív párbeszédet a szakszervezet képviselőivel. Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage