ILLÉS BOGLÁRKA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A dollárbaloldal a napokban olyasmit tett, a dollárbaloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, amire az elmúlt 30 évben nem volt példa. Beismerte a teljes magyar nyilvánosság előtt, hogy több milliárd kampánytámogatást kaptak külföldről. Márki-Zay már 2019-ben beszámolt egy amerikai kiruccanásáról, ahol Soros-szervezetekkel találkozott, és nyíltan gyűjtött pénzt a kampányához. Egy másik alkalommal azt is közölte, hogy Kész Zoltánnal pénzgyűjtő körútra mentek az Egyesült Államokba.

Emlékezetes, az idei választási kampány alatt megjelent és gyorsan el is tűnt egy cikk a 168 Óra hasábjain: „Márki-Zay mögött Soros áll” címmel. A cikk szerint maga Gyurcsány Ferenc mondta ezt egy szűk körű kampányegyeztetésen, sőt Márki-Zay maga is elárulta, hogy szövetséget kötött Sorosék amerikai kampánycsapatával, az Action for Democracyval. Idézem őt: „Zömmel hazai kisadományozók pár ezer forintjaiból dolgozunk, de pár napja megállapodást kötöttünk a Marton Kati által irányított amerikai Action for Democracy nevű szervezettel, mely kint élő magyaroktól gyűjt pénzt a kampányunkhoz.” Ezzel megerősítést nyert: újfent nemzetközi globalista erők próbáltak meg beavatkozni a magyar választásokba, sértve ezzel Magyarország szuverenitását.

Az egyik legfontosabb kérdés: vajon Soros György mit kért, illetve a jövőben mit vár ezen elképesztő pénzekért cserébe? Köztudott, hogy Gyurcsány Ferenc a dollárbaloldal vezetője. Neki és a többi pártnak is tudnia kellett ezekről a pénzekről. Tisztelt Államtitkár Úr! Jogosan merül fel tehát a kérdés: elfogadhatóe, hogy külföldről bárki pénzzel támogassa a magyar baloldalt egy választási kampányban? Várom megtisztelő válaszát.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage