DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ahogyan eddig is, most is röviden szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy az összegző módosító javaslatban milyen fontosabb változások kerültek a Ház elé.

A törvényjavaslat a benyújtáskori állapotához képest jogtechnikai változtatásokat tartalmaz, azaz pontosításra, illetve egyértelműsítésre kerültek a felsorolási pontok közötti logikai kapcsolatok, hatásköri szabályok, valamint a törvény tagolása. Kiemelendő, hogy a törvényjavaslat szabályozza azt is, hogy az irányító hatósági feladatokat ellátó helyettes államtitkárok hatáskörébe utalható a helyreállítási és ellenálló-képességi terv végrehajtásával kapcsolatos szakmai feladat is, tekintettel arra, hogy az RRF nem része az Európai Unió 2021-2027-es időszakra vonatkozó, többéves pénzügyi keretének, hanem a helyreállítás ösztönzésére irányuló ideiglenes pénzügyi eszköznek minősül.

Tisztelt Ház! Kérem, hogy az összegző módosító javaslatot és a törvényjavaslatot szíveskedjenek támogatni. Köszönöm szépen.

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage