NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt a témára rátérnék, engedjék meg, hogy visszautasítsam Sebián-Petrovszki László gyurcsányista verőember börtönnel való fenyegetését, hogy itt a teljes, egyébként a magyar állampolgárok által megválasztott, demokratikusan megválasztott országgyűlési többséget ön fenyegeti, börtönnel fenyegeti. Ha valakit börtönnel akar fenyegetni, akkor forduljon a párttársaihoz, ott már alakul egy börtönválogatott az elmúlt évekből.

Ugye, így néz ki egy kétségbeesett ember felszólalása, aki nagyon be akar kerülni az árnyékkormányba, de kihagyták. Ott ül mellette Gréczy Zsolt, ő is azért jött be, mert kihagyták az árnyékkormányból, és ezt meglehetősen sérelmezi, ugye, még önök sem kellettek Gyurcsány Ferencnek az árnyékkormányba. (Gréczy Zsolt: Te miért vagy itt? Te is azért vagy itt, mert nem vagy a kormányban?)

(10.00)

Önök éppen ezért itt vannak és ezért próbálnak teperni. Szabó Szabolcs is ezért jött be. (Zaj a DK soraiban.)

Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy Sebián-Petrovszki László volt az az ember, aki mind Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közvetlen munkatársa volt, mind pedig Bajnai Gordon közvetlen munkatársa volt abban az időszakban, ami az Európai Unió saját megfogalmazása szerint is a legkorruptabb kormány és időszak volt. Emlékezhetünk a 4-es metró, a Welt 2000 ügyére és számos ügyre. (A többször közbeszóló Sebián-Petrovszki Lászlónak:) Én is meghallgattam önt, tisztelt képviselő úr, bármekkora blődségeket beszélt is az elmúlt negyedórában vagy tíz percben. Az a helyzet, hogy Sebián-Petrovszki László konkrétan közvetlen munkatársa volt annak a két kormányfőnek, akihez kötődik az uniós forrásvesztésünk; 2007-es uniós ciklus. Jelentős forrásokat vesztett el Magyarország a rossz felhasználás miatt. Az mind például Sebián-Petrovszki László képviselő úrhoz is kötődik, hogy rosszul használtunk föl forrásokat, ezért buktunk uniós forrásokat a 2007-es időszakban.

S emlékezhetünk arra is, az Európai Unió maga mondta ki, hogy a 4-es metró, ami az önök botránya, a legkorruptabb ügy volt Magyarországon az elmúlt 32 évben, tisztelt képviselőtársaim. (Zaj a DK soraiban.) De a Welt 2000 Kft. ügyét, Gyurcsány Ferenc ügyeit is idehozhatnánk szépen (Az elnök csenget.), idehozhatnánk szépen ezeket az ügyeket, tisztelt képviselőtársaim, de miért vesztegessük erre a szót, a magyar emberek pontosan tudják, és pontosan azért szavaznak önökre olyan kevesen, mert tudják, hogy milyen korruptak önök, és milyen korrupt kormányzást hajtottak végre 2002 és 2010 között, aminek közvetlen munkatársként Sebián-Petrovszki László is részese volt.

Ha megnézzük az önök nagyszerű árnyékkormányának a névsorát, feltűnik valami  talán Répássy államtitkár úrnak is föltűnt már , hogy árnyék-igazságügyminiszter nincsen csak. Minden területre adtak már, van vidéki önkormányzati tanácsadó, van fővárosi önkormányzati tanácsadó, minden pozíciót kiosztottak, de igazságügy-miniszterre nem telt a tisztelt Gyurcsány házaspárnak. Miért lehet ez? Azért lehet ez, mert a Gyurcsány házaspár az igazságtól úgy fél, mint a tűztől, az igazságszolgáltatástól úgy fél, mint a tűztől, az igazságügytől és az igazságtól mint egy fogalomtól úgy fél, mint a tűztől, mert a fő politika az, hogy hazudtunk reggel, éjjel meg este. Hát hogy lehetne árnyék-igazságügyminisztérium egy ilyen gyurcsányista árnyékkormányban?

Tisztelt Képviselőtársak! Teljesen világosan szögezzünk le két tényt, hogy mi történik itt ma. Egyrészt az történik, hogy a DK ideküldött képviselői most azt a sort folytatják, amit Dobrev Klára évek óta Brüsszelben hangoztat, és amihez most már az Európai Parlament baloldali többségét is megpróbálta odaállítani: az önök egyértelmű szándéka, hogy ne legyen megállapodás Magyarország és az Európai Bizottság között. Dobrev Klára szándéka is ez, Gyurcsány Ferenc szándéka is ez, és az egész magyar baloldal szándéka az, hogy ne legyen Magyarország és az Európai Bizottság között megállapodás. Ezen dolgoznak a Jobbik EP-képviselői, a DK EP-képviselői, a Momentum EP-képviselői. A múlt heti vita óta annyi változott, hogy az MSZP-nek már nincs EP-képviselője, de ő is ezen dolgozik. Az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy ez az első állításom, ami ténykérdés.

A második állítás, hogy önök mindent meg is tesznek azért, hogy ne történjen Magyarország és az Európai Bizottság között megállapodás, aminek az eredménye az  s végső soron ez az önök célja , hogy ne kapjuk meg a nekünk jogosan járó forrásokat, a magyar emberek, a magyar vállalkozások, a magyar családok, a magyar pedagógusok ne kaphassák meg a nekik járó forrásokat az Európai Uniótól. Sokszor elmondtuk, a külföldi kiszolgáló reflex miatt önök még mindig úgy gondolkoznak erről, hogy ez valamiféle adomány az Európai Unióból. Ezek nekünk járó források, amiben az elmúlt pár hónapban például Navracsics miniszter úr vezetésével, Varga miniszter asszony vezetésével olyan tárgyalássorozat indult el, amely konstruktív, szakmai alapra helyezte ezt a párbeszédet. Brüsszelből végre nemcsak azt hallottuk, amikor megkérdeztük, hogy mi a probléma, hogy hát, úgy az összkép, meg úgy minden, meg amit így körbenézünk… Tehát sose soroltak föl semmiféle konkrétumot.

Végre eljutottunk oda a Bizottsággal való párbeszédben, hogy konkrét dolgok vannak, amikben kompromisszumkész a magyar kormány és egyébként az Európai Bizottság is, amiben meg lehetett állapodni, és a szeptember tizenvalahányadikai megállapodás után szeptember 26-án már tárgyaltuk ezeket a törvényeket, tisztelt képviselőtársaim. Beterjesztette a kormány, az Országgyűlés megtárgyalja, és itt is van egy törvény, amiről az Alkotmánybíróság normakontrollját szeretnénk kérni.

Teljesen világos, hogy önök mit gondolnak az Európai Bizottsággal való megállapodásról. Önök félnek, hogy ez a megállapodás meg fog történni, mert értelmes párbeszéd zajlott az elmúlt fél évben az Európai Bizottsággal, önök félnek, hogy a magyar vállalkozások, a magyar családok és a magyar pedagógusok meg fogják kapni ezt a pénzt, és önök félelmükben elkezdenek vagdalkozni összevissza, és megpróbálják megfúrni  használva ehhez az Európai Parlament baloldali többségét is  ezt a megállapodást. Miért? Mert akkor az önök eddig hangoztatott lózungjai – miszerint Dobrev Klára hány alkalommal mondta el Brüszszelben, hogy amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, nem fogunk egy eurócent forráshoz sem jutni, hányszor mondta el Dobrev Klára Brüsszelben, hogy amíg nem ő lesz a miniszterelnök vagy nem lesz baloldali miniszterelnök, addig nem fog Magyarország a neki járó forrásokból semmit sem kapni? , ezek a hazugságvárak összedőlnének.

Önök nem akarják, hogy a pedagógusok fizetésemeléshez jussanak, nem akarják, hogy a magyar gazdaságban a kis- és középvállalkozók gazdaságfejlesztési programokhoz jussanak, nem akarják, hogy civil szervezetek, egyházi közösségek fontos közösségépítő forrásokhoz jussanak, és nem akarják, hogy energetikai hatékonysági programok induljanak Magyarországon. Önök ezeket mind nem akarják. Ha akarták volna, akkor elősegítették volna a megállapodást, ha akarták volna, akkor értelmesen használták volna föl a 2007-es költségvetési ciklusban az uniós forrásokat, és nem elherdálták volna meg ellopták volna, ahogy azt tették annak idején, és ha önök akarták volna ezt a megállapodást, akkor érdemben segítették volna, és például a tegnapi szavazataikkal is támogatták volna azt, amit az Európai Bizottság is támogat, hiszen az Európai Bizottság megvizsgálta a benyújtott törvényjavaslatokat. A megállapodások alapján lettek benyújtva ezek a törvényjavaslatok, és a Bizottság arra jutott, hogy ezek a fennálló vitáinkat tudják rendezni.

Az, hogy Gyurcsány Ferencné előrángat múltbeli ügyeket és folyamatosan összeköti a jelen helyzettel, szerintünk nemcsak hogy nem korrekt, hanem egyenesen a nemzeti érdek ellen való. Mi arra kérjük önöket, hogy fejezzék be a nemzetellenes politikájukat, fejezzék be azt  hiszen mindenféle csúsztatás és számos hazugság is volt a képviselő úr vezérszónoklatában , hogy ilyen módon, aljas napi politikai érdekből próbálják meg aláásni a Bizottság és Magyarország közti megállapodást. Hanem használják arra a pozícióikat  hiszen van négy európai parlamenti képviselőjük is, az egyik maga az árnyék-miniszterelnök, az igazi miniszterelnök felesége, tehát az árnyék-miniszterelnök ül kint a Európai Parlamentben, sőt alelnöke is , tehát használják arra az ottani pozícióikat, hogy segítsenek Magyarországnak, ne pedig ártsanak Magyarországnak. Annyi az összes kérésünk önöktől, hogy ne ártsanak Magyarországnak. S ha ezt megteszik, akkor mi elégedettek leszünk, és akkor abbahagyjuk azt, amit most muszáj önöknek elmondani. Mert az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy amit most csinálnak, az árt. Önök ártani akarnak Magyarországnak, pedig szerintünk egy országgyűlési képviselőnek egy feladata van: használni, Magyarország javára tenni, és Magyarország javára használni azt a megbízatást, amit a magyar emberektől kapott. Ezt kérjük önöktől is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage