NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm szépen mindenkinek, aki részt vett ebben a vitában. A számos csúsztatást és hazugságot alkalmazó ellenzéki felszólalásokat is köszönöm, bár teljesen világosan kiderült, hogy a baloldal egyetlen eszköze a „van rajta sapka, nincs rajta sapka” történet. Önök akkor támadnak bennünket, ha nincs időkorlát a veszélyhelyzetben, önök akkor támadnak bennünket, ha van benne időkorlát. Teljesen mindegy, hogy mit csinálunk, önök támadni fognak bennünket. Lelkük rajta, mi nem önök felé tartozunk elszámolással, hanem a magyar választók felé tartozunk elszámolással. Az utóbbi négy alkalommal, azt gondolom, a magyar választók kifejezték a bizalmukat a politika felé, amit képviselünk, azon politikai irányok felé, amelyeket mi itt, a Fidesz-KDNP padsoraiban képviselni próbálunk az Országgyűlésben és egyébként a kormányzatban is.

(Dócs Dávidot a jegyzői székben Z. Kárpát Dániel váltja fel.)

Teljesen világos lett az önök álláspontja az elmúlt bő egy órában, hiszen önök eltagadják a valóságot. Pont múlt hétfőn Gurmai Zita képviselő mondta, hogy a háború, a háborús infláció ócska fideszes trükk. Önök pont így állnak ehhez, mintha nem vennének tudomást a valóságról. Így volt ez önökkel a Covid-járvány idején is: amikor nyitni kellett, akkor zárást követeltek, amikor zárni kellett, akkor nyitást követeltek. Így van ez a háborús helyzetben is. Önök eltagadják a valóságot, eltagadják a háborús inflációt, a szankciók negatív hatását az európai gazdaságra, az európai háztartásokra. Még egyszer mondom: lelkük rajta, hogy önök így próbálnak politizálni.

Arra nem reagáltam, hogy Kálmán Olga képviselő asszony felszólalásában rendszeresen előjött ez az „árnyék” dolog. Rendszeresen erre hivatkozott, mintha itt valami komoly  nem tudom  politikai és szakmai tőke lenne felhalmozva, amit önök az ország jobbítása érdekében használnának.

(14.00)

Hát, tisztelt képviselő asszony, addig örüljön a magyar nemzet, amíg ezek a szereplők csak árnyékban vannak, és nem igazi kormányzásban, addig örüljön a magyar nemzet, amíg csak árnyékkormányinfók vannak, és nem igazi döntéseket jelentenek be! Látom, a múlt heti árnyékkormányülés megterhelő volt, ezen a héten már le is fújták, nem is tartanak árnyékkormányülést. Tényleg lassan a testtel, nem kell annyit dolgozni!

Én azt szeretném önöknek mondani és kérni önöktől, hogy egy ilyen helyzetben, egy ilyen háborús helyzetben, egy veszélyhelyzetben, amiben vagyunk, mert lehet csúfolódni a veszélyhelyzeten, lehet vicces megjegyzésekkel illetni a veszélyhelyzetet, de az a helyzet, tisztelt képviselőtársaim, hogy másfél millió menekült érkezett eddig Magyarországra fél éven belül, igazi menekültek, nem azok, akiknek önök hidegvágóval próbálták átvágni a kerítést délen, hogy a gazdasági bevándorlók és migránsok előtt megnyissák az utat, hanem igazi menekültek érkeznek egy háborús országból. Ez igenis kíván olyan intézkedéseket, ez igenis kíván olyan döntéseket, amelyeket meg kell hozni gyorsan és határozottan. (Zaj a DK soraiban.)

Látják azt, hogy milyen az egész európai gazdasági helyzet, hogy most már nemcsak gyülekeznek a sötét felhők az európai gazdaság egén, hanem konkrétan vihar van, konkrétan látják, hogy a német gazdaság lehet, hogy recesszióba fog süllyedni, ez mindannyiunkra hatással van, ilyenkor meg kell hozni a szükséges döntéseket, méghozzá határozottan és gyorsan kell meghozni a döntéseket. És azt gondolom, hogy mindannyian hálát adhatunk azért, hogy egy ilyen nehéz helyzetben nem egy Gyurcsány-kormány van ismét.

Kérem önöket, hogy támogassák ezt a törvényjavaslatot, ahogy egyébként korábban azt mondták, hogy akkor fogják támogatni a veszélyhelyzetet, ha időbeli korlát van benne. Van benne időbeli korlát, ha önök a szavak emberei, betartják a saját szavukat, akkor támogatni fogják ezt, mi így teszünk majd. Köszönjük szépen. (Zaj a DK soraiban.  Novák Előd: Mi nem a szavak, hanem a tettek emberei vagyunk.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage