DR. APÁTI ISTVÁN (Mi Hazánk): Köszönöm szépen. Tisztelt Nacsa Képviselő Úr! Az energiaárak alakulása kapcsán van igazság abban, amit elmondott, én ezt készséggel elismerem, de azért az élelmiszerárak emelkedése a Covid-őrület, a Covid-válság, a Covid-diktatúra, ha úgy tetszik, kiindulópontjához kapcsolódik, és ennek a Covid-válságnak a kapkodó, sokszor havi vagy heti szinten egymásnak ellentmondó intézkedésekkel tarkított nagyon rossz kezeléséhez is kötődik. Tehát az élelmiszerárak emelkedése a 2020. évtől kezdve folyamatos, még klímaadó a környéken nem volt, a kanyarban sem hallottunk ilyen kifejezéseket, amikor az élelmiszerárak már száguldottak, és egyre kezelhetetlenebb mértékűvé váltak; plusz önök 2022-re alkalmaztak egy választási költségvetést.

Mielőtt még övön aluli támadásokba kezdene, szeretném mondani, örülünk annak, hogy a magyar embereknél több pénz maradt, örülünk a különböző jóléti intézkedéseknek, csak lehet, hogy ezeknek az időzítése vagy a mértéke picit talán eltúlzott volt, lehet, hogy lehetett volna több évre átnyúlóan, okosabban, mértéktartóbban meghatározni, és végeredményben jobban jártak volna az adófizető állampolgárok is. De önök egy választási költségvetést léptettek hatályba, mert amit nagyon nehezen lehet, illetve soha nem lehet kideríteni, hogy egyébként akár a mozgósítással, akár bizonyos kevésbé törvényes tevékenységekre a választások kapcsán vajon mennyi pénzt költöttek el, és ezek a… (Nacsa Lőrinc: Nullát.) Hát, akkor vagy ön naiv, képviselő úr, vagy ügyesen tagad, vagy ügyesen blöfföl. Rendkívül sokba került a magyar választópolgároknak ez az országgyűlési választás.

Nyilvánvalóan önök tisztában voltak azzal, hogy komoly megszorító intézkedésekre lesz szükség, amit persze eltitkoltak a magyar választók elől, hiszen akkor valószínűleg közel ilyen jó eredményt sem értek volna el. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen helyzetben van az ország. Megint mondom, volt vagy van igazság abban, amit ön itt az előbb felsorolt (Az elnök jelzi az időkeret leteltét.), de ne csináljanak úgy, hogy önök mindig csak a sikerekért felelősek. Vállalják a felelősséget a nehézségekért és azok előidézéséért is! Köszönöm. (Szabadi István tapsol.)

Előző Következő

Eleje Tartalom Homepage